ZA NOVINARSKA DOSTIGNUĆA

Dunja Mijatović dobitnica Concordia nagrade za slobodu medija 2015.

Hronika30.04.16, 09:19h

Dunja Mijatović dobitnica Concordia nagrade za slobodu medija 2015.
- Iznad svega nagrađena je zbog svog neumornog, ličnog, često iscrpnog traganja za odbranom osnovnih demoktratskih prava slobode medija i slobodnog izvještavanja - piše u odluci žirija

 

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija, Dunja Mijatović dobitnica je nagrade austrijskog press kluba Concordia u kategoriji sloboda medija i sloboda pristupu informacijama za 2015 godinu.

 

Concordia press klub je odlučio ovu nagradu dati Dunji Mijatović zbog njene lične posvećenosti pitanjima slobode medija u 2015.

 

 - Iznad svega nagrađena je zbog svog neumornog, ličnog, često iscrpnog traganja za odbranom osnovnih demoktratskih prava slobode medija i slobodnog izvještavanja - piše u odluci žirija.

 

Nagrada Concordia se dodjeljuje svake godine od strane austrijskog Concordia press kluba pojedincu ili organizaciji za značajna novinarska postignuća u sferi ljudskih prava i demokratije sa fokusom na slobodu medija i slobodu pristipa informacijama.

 

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana 2. maja u palati Epstein u Beču. Uvodni govor na otvaranju ceremonije će održati Doris Bures, predsjednik Austrijskog nacionalnog komiteta, saopćeno je iz OSCE-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook