JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA OSUMNJIČENE

MMA borac Tomo Spahović nakon predaje: Nisam kriv... Majka tvrdi: Moj sin uopće ne poznaje Amila Geca!

Hronika30.04.16, 09:05h

MMA borac Tomo Spahović nakon predaje: Nisam kriv... Majka tvrdi: Moj sin uopće ne poznaje Amila Geca!
Pored Spahovića, policiji se predao i Arlis Nišić zvani Aro, za kojim se, također, tragalo, a kojeg, također, zastupa Mehmedbašić. Nišić je osumnjičen za krivično djelo pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela


Tomislav Tomo Spahović, bh. MMA borac, osumnjičen za ubistvo Amila Geca (32), nakon sedam dana bijega, 28. aprila se, u pratnji svog advokata Omara Mehmedbašića, predao službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Pored Spahovića, policiji se predao i Arlis Nišić zvani Aro, za kojim se, također, tragalo, a kojeg, također, zastupa Mehmedbašić. Nišić je osumnjičen za krivično djelo pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela.


Kratka izjava


U društvu dvojice bjegunaca i advokata Mehmedbašića našao se i Izedin Izo Spahović, Tomin otac. Kako se jučer moglo vidjeti, trojica istražitelja sačekala su ih na vratima zgrade MUP-a KS. Advokat Mehmedbašić kratko je prokomentirao jučerašnju predaju dvojice bjegunaca.


- Moji klijenti su negirali izvršenje krivičnog djela - kratko je rekao Mehmedbašić.


Tomo Spahović osumnjičen je da je u prošli petak, 22. aprila, u 3.40 sati ubio Amila Geca (32) u Buča Potoku. Kantonalni sud u Sarajevu, koji je izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Spahovićem, ranije mu je odredio jednomjesečni pritvor. Istog dana kada se dogodilo ubistvo uhapšena je Melisa Musić (28), Tomina prijateljica, inače go-go plesačica. Ona se nalazi u pritvoru. Osumnjičena je za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.


Oduzet pištolj


U međuvremenu, kod Musić je pronađen pištolj. Nezvanično, Musić je izjavila da nije pucano iz pronađenog pištolja. Izvor blizak istrazi otkrio nam je tada da je pištolj, koji se već odavno nalazi u Melisinom stanu, crne boje, dok je na Geca, navodno, pucano iz niklovanog pištolja.


U ranijoj izjavi za "Avaz" Silvana Spahović, Tomina majka, negirala je da je njen sin osoba koja je pucala na Geca. Kategorično je tvrdila da Tomo uopće ne poznaje Geca.


Podsjećamo da je Gec ranjen u ulici Nusreta Prohića do broja 20, a istog dana je u 22.45 sati umro u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Obdukcija je pokazala da je ubijen jednim hicem ispaljenim u glavu.


Tražili ga u Konjicu


Pripadnici Policijske uprave Konjic prekjučer su u 14.30 sati, uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretresli tri kuće u mjestu Idbar, koje su, kako saznajemo, u vlasništvu Edisa Subašića i Envera Subašića, i to zbog sumnje da se kod njih krije Tomo Spahović.


U jednoj kući pronađeno je pet plastičnih posuda sa 28 stabljika marihuane, kao i municija. Nad Subašićima je izvršena kriminalistička obrada.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook