FOTO/ PRVOMAJSKA TRADICIJA U TUZLI

Druženje gradonačelnika Jasmina Imamovića sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu

Hronika29.04.16, 11:57h

Druženje gradonačelnika Jasmina Imamovića sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu
Kao čovjek želim da im bude lijepo, da učinim nešto da im život bude lakši. Kao gradonačelnik nastojim uticati na sve građane Tuzle, ministre, načelnike i gradonačelnike, da učine nešto za ovu djecu i olakšaju im život, izjavio je gradonačelnik Imamović

 


U četvrtak, 28 aprila, na kompleksu Panonskih jezera upriličeno je tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Jasmina Imamovića sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.


- Ova druženja meni, prije svega kao čovjeku, puno znače. Ovo je postala praksa Tuzle. Već petnaest godina traju ova naša druženja. Oko novogodišnjih i prvomajskih praznika djeci je potrebna posebna pažnja. Primijetili smo da ih najviše vesele muzika i umjetnost. Želimo da im život bar u toku praznika, učinimo boljim, da ih na neki način obradujemo i razveselimo. Želja mi je da oni budu najvažniji gosti. Njima trebaju ljubav i pažnja. Bilo bi dobro kada bi i drugi slijedili naš primjer, a pomalo sam i razočaran, zašto što to ne čini i šira zajednica. Kao čovjek želim da im bude lijepo, da učinim nešto da im život bude lakši. Kao gradonačelnik nastojim uticati na sve građane Tuzle, ministre, načelnike i gradonačelnike, da učine nešto za ovu djecu i olakšaju im život, izjavio je gradonačelnik Imamović.

 

prvomajsko-druzenje-tuzla-3


Podršku današnjem druženju dali su i likovni umjetnici Tuzlanskog kantona koji su za djecu organizirali crtanje tetovaža.


Druženju su prisustvovali štićenici, roditelji, pratioci i vaspitači iz sljedećih institucija: Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, “Majke hendikepirane djece”, "Koraci nade”, UG Korak po korak, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, URODIOL Tuzla, Udruženje građana oštećenog vida i Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

 

prvomajsko-druzenje-tuzla-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook