Foto / Rezultat redovne kontrole

Mostar: Otkrivena marihuana u poštanskoj pošiljci

Hronika29.04.16, 11:53h

Mostar: Otkrivena marihuana u poštanskoj pošiljci
Sumnju u pošiljku je izazvalo nenavođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke

 

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa u Regionalnom centru Mostar su, prilikom redovnog pregleda poštanskih pošiljki u Carinskom referatu Pošta Mostar u paketu otkrili drogu.

 

Pošiljka je, kako je saopćeno iz UIOBiH, došla iz Njemačke, dok je primalac bila osoba iz Hercegovine.

 

marihuana-u-paketu-mostar-2

 

- Sumnju u pošiljku je izazvalo nenavođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke. Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u paketu nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakovanja sa sjemenkama konoplje ,"royal queen", a u tri pakovanja nalazile su se sjemenke konoplje "zativo", naveli su iz UIO.

 

Analiza je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na droge, koja je donirana UIO od strane Ureda Ujedinjenih Nacija za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini.

 

marihuana-u-paketu-mostar-3

 

Inače, kako ističu iz UIO, istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

 

Službenici UIO shodno procedurama, obavjestili su MUP HNK-a - PU Mostar, koji su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook