u kinu Meeting point

Održana bh. premijera filma 'Venuto al mondo'

Mediji27.04.16, 08:24h

Održana bh. premijera filma 'Venuto al mondo'
Uloge u filmu ostvaruju Penélope Cruz, Emile Hirsch, Mira Furlan, Jane Birkin, Branko Đurić, Adnan Hasković, Sanja Vejnović, Luna Mijović, Milan Pavlović i Moamer Kasumović- piše N1

 

Nastao prema bestseller romanu autorice Margaret Mazzantini i u režiji Sergia Castellitta, priča filma govori o udovici Gemi koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi svom sinu Pjetru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac, ali i saznala kako je poginuo fotoreporter Dijego koji je bio njena velika ljubav.

 

Uloge u filmu ostvaruju Penélope Cruz, Emile Hirsch, Mira Furlan, Jane Birkin, Branko Đurić, Adnan Hasković, Sanja Vejnović, Luna Mijović, Milan Pavlović i Moamer Kasumović.

 

Protagonista filma, Adnan Hasković istakao je da je “Venuto al Mondo“ veoma značajan film za našu državu i da je neopravdano prošao nezapaženo u domaćoj javnosti.


“Radi se o filmu koji je na talijanskim box officeima najgledaniji u zadnjih deset godina, a poslije je na osnovu filma nastala i serija. Kritike su također jako dobre i drago mi je što će ga naša publika konačno imati priliku pogledati“, naveo je Hasković te dodao da film priča vrlo važnu priču.


“Govori o ljudima sa kojima se sudbina poigrala i smjestila ih u ekstremne okolnosti na koje nisu mogli uticati. Iako se radi o ljubavnoj priči, istovremeno se opisuje tragedija jednog naroda. Film govori iz ugla ljudi koji su živjeli u Sarajevu i koji su se nosili sa strahotama rata“, rekao je Hasković i dodao da je uživao u radu na filmu sa divnim umjetnicima i umjetnicama koji su i danas ostali prijatelji.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook