Ubica pjevačice još nije pronađen

Novi detalji ubistva: Jelenu Marjanović ubio manijak s Facebooka?

Hronika07.04.16, 19:52h

Novi detalji ubistva: Jelenu Marjanović ubio manijak s Facebooka?
Jelena mi je nedavno pričala da dobija prijetnje silovanjem i smrću! Stizale su joj poruke sa tekstom: „Puno su lijepa. Kidnapovaću te, pa ću te ubiti“

 

Društvene mreže koje je koristila surovo ubijena pjevačica „Granda“ Jelena Marjanović (33) u Borči od juče su pod budnim okom inspektora za visokotehnološki kriminal.

 

Jedan od pravaca istrage je i sumnja da je nesretnoj ženi presudio manijak sa Facebooka, koji joj je više puta prijetio, a onda je pratio i čekao pravi trenutak da je ubije. Prema rezultatima obdukcije, ubica je usmrtio pjevačicu sa oko 30 udaraca u glavu, najvjerovatnije drvenom palicom. Vještaci vjeruju da je već je nakon petog udarca bila mrtva…

 

Kako se saznaje, povodom sumnje da je Jelena imala progonitelja juče je na informativni razgovor u policiju pozvana i pjevačica Nada Topčagić. Ona je za medije tvrdila da je njena bliska prijateljica dobijala prijeteće poruke, ali da ih nije ozbiljno shvatala.

 

Prema Nadinim rečima, njih dvije su se čak smijale tim porukama, jer su mislile da se neko šali ili da je, u najgorem slučaju, samo ljubomoran na Jeleninu karijeru.

 

– Jelena mi je nedavno pričala da dobija prijetnje silovanjem i smrću! Stizale su joj poruke sa tekstom: „Puno su lijepa. Kidnapovaću te, pa ću te ubiti“. Pokazala mi je te poruke, svojim očima sam ih vidjela. Ipak, zajedno smo se smijale tome, jer smo mislile da je samo šala ili, u najgorem slučaju, nečija ljubomorna pakost. Zbog toga i nije te užasne prijetnje prijavila policiji! Ja sam joj rekla: „To ti šalje neko da te samo zaplaši. Zavide ti, hoće da te zaustave u karijeri“ – ispričala je Nada novinarima nakon Jelenine smrti.

 

Tijelo Jelene Marjanović Krsmanović pronađeno je u nedjelju na nasipu u naselju Crvenka u Borči, nakon što je policija dvadeset sati tragala za njom. Njen nestanak prijavio je upravo suprug Zoran, koji je bio sa njom neposredno prije nego što ju je ubica presreo. Muž ubijene pjevačice Jelene pušten je u utorak uveče, poslije 48 sati policijskog zadržavanja i završenih određenih DNK analiza. Protiv njega nije podnijeta nikakva krivična prijava. Istraga se nastavlja i čekaju se rezultati još nekih bioloških tragova.

 

Profil ubice: Narcis, koji ubija zbog mržnje

 

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi za „Alo!“ da se radi o zločinu iz strasti, što potvrđuje i rezultat obdukcije, koji pokazuje da je Jelena Marjanović (33) do smrti udarana u glavu.

 

– U pitanju je ubistvo iz strasti sa ogromnom količinom mržnje, jer ovako ubijaju uglavnom oni kojima je ona krivo ogledalo, odnosno oni kojima je neuzvraćeno nešto na šta su smatrali da imaju pravo ili da je njihovo. U dosadašnjim slučajevima većina ubica u dan-dva nakon zločina izvrši samoubistvo. Mada, Jelenin ubica je vjerovatno taj kritičan period prevazišao, pa sada teško da postoji takva mogućnost – objašnjava Nikolić.

 

– Narcisoidni lik

– Star 25-45 godina

– Pratio Jelenino kretanje

– Znao njene navike

– Najvjerovatnije je lično poznavao

– Vjerovatno nije imao pomagača

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook