VIDEO/ EPOHALNA UTAKMICA U MINHENU

Bayern u posljednjoj minuti izborio produžetke, a onda deklasirao Juventus

Sport16.03.16, 23:28h

Bayern u posljednjoj minuti izborio produžetke, a onda deklasirao Juventus
Bayern – Juventus 4:2 (Lewandowski 73, Müller 90, Alcantara 108, Coman 110 / Pogba 6, Cuadrado 28)

 

Bayern: Neuer; Alaba, Benatia, Kimmich, Lahm; Xabi Alonso, Ribery, Vidal, Müller, Douglas Costa; Lewandowski

 

Juventus: Buffon; Evra, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner; Khedira, Pogba, Sandro, Hernanes, Cuadrado; Morata

 

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

 

Noževi su već bili naoštreni i Pep Guardiola mentalno pripremljen za višednevno trančiranje navijača i analitičara, kada je u 91. minuti Thomas Müller postigao gol koji je Bayernu osigurao produžetke u dvoboju s Juventusom. U 109. minuti džoker s klupe Thiago Alcantara pogodio je za 3-2, a već u sljedećem napadu grogiraog Buffona dokrajčio je Coman efektnim pogotkom. Guardiola ipak dobiva priliku u trećem pokušaju s Bayernom osvojiti Ligu prvaka.

 

Na Allianz Areni sinoć smo gledali na indigo prekopiranu utakmicu iz Torina otprije dva tjedna: gosta koji vodi 2-0, suvereno kontrolira meč, ali propušta ovjeriti pobjedu i onda u završnici pukne pod pritiskom pa dopusti domaćinu da izjednači. Bayern se vratio među žive nakon dva centaršuta i naklona glavom Lewandowskog i Müllera...

 

Mario Mandžukić odgledao je s klupe Juventusovih briljantnih 60 minuta tijekom kojih je Alvaro Morata izluđivao domaće braniče, a izvrsno su mu sekundirali Cuadrado, Pogba i kompletna obrana. "Stara dama" zaskočila je Bayern u samom otvaranju dvoboja kada su se Alaba i Neuer sudarili na rubu kaznenog prostora, a odbijenu loptu u nebranjen gol spakirao Pogba. Na isteku 30. minute na semaforu je već 0-2. Sada je Morata s loptom u nogama odvalio 50-metarski slalom kroz četvoricu suparničkih igrača prije nego što je podvalio loptu Cuadradu, a kolumbijski veznjak majstorski lažnjakom izbacio iz igre Lahma i poentirao pored nemoćnog Neuera. Bayern se potpuno ugasio i u blago autističnom stanju ostao sve do 72. minute.

 

Tada je Douglas Costa napokon isporučio upotrebljivu loptu u peterac, a Lewandowski majstorski glavom matirao Buffona za 1-2. U prvoj minuti nadoknade Müller je dobacio suigračima i treneru pojas za spašavanje, a stvar su dovršili igrači s klupe. Mandžukić je u igru ušao u 72. minuti i u produžetku je režirao dvije prijetnje nekadašnjim suigračima. Prvo je povratnom loptom na destak metara od gola u šansu lansirao Lichtsteinera koji je mlako tukao, a u 115. minuti zapucao je veliku priliku kada je s ruba peterca pogodio Neuera.

 

 

 
 
(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook