ŠUŠKA SE, ŠUŠKA PO ČARŠIJI

Fatalna tajna ljubav sa Selmom Muhedinović krunisana brakom: Oženio se Haris Silajdžić?!

Lifestyle09.03.16, 20:37h

Fatalna tajna ljubav sa Selmom Muhedinović krunisana brakom: Oženio se Haris Silajdžić?!
Kako hayat.ba nezvanično saznaje, vjenčanje je obavljeno u strogoj tajnosti u Sarajevu u prisustvu najuže obitelji

 

Haris Silajdžić i Selma Muhedinović već duže vrijeme svoju ljubavnu vezu skrivaju od očiju javnosti.

 

Haris (Ćamil) Silajdžić je rođen 1. oktobra 1945. godine u Brezi kod Visokog. Osnovnu školu je završio u Brezi, a srednju Gazi Husrev-begovu Medresu 1964. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za arapski jezik i islamski studij u Bengaziju (Libija). Na Univerzitetu u Prištini je magistrirao 1977. godine a doktorirao 1979. godine.

 

haris-silajdzic1
Haris Silajdžić, snimljen prije nekoliko mjeseci u centru Sarajeva, potvrdio je da uprkos godinama i dalje s pravom nosi epitet bosanskog Alena Delona

 

Godine 1974. zaposlio se u Institutu za istoriju Kosova u Prištini, gdje je radio do 1978. godine, kada je angažovan kao predavač arapskog jezika na Filozofskom fakultetu u Prištini.

 

Od 1996. godine je profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a od 1998. godine i na Cornell University Ithaca u New Yorku. Bio je gostujući profesor na univerzitetima: Harvard, Maryland, Chatham House (Kraljevski institut za međunarodne odnose u Londonu), Carnegie fondaciji i Woodrow Wilson centru.

 

Član i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) bio je od njenog osnivanja, do 1996. godine kada osniva Stranku za BiH (SBiH) i postaje njen predsjednik. Na čelu Stranke se i danas nalazi, s prekidom od 2001. do 2006. godine, kada ju je predvodio Safet Halilović.

 

selma-muhedinovic
Selma Muhedinović iz vremena kada je karijeru gradila na bh. estradi

 

Selma Muhedinović, u svojoj mladosti uplovila je u muzičke vode, te snimila nekoliko hitova koji se i dan danas slušaju.

 

Zvaničnih informacija o vjenčanju Harisa i Selme još uvijek nema. No, kako hayat.ba nezvanično saznaje, vjenčanje je obavljeno u strogoj tajnosti u Sarajevu u prisustvu najuže obitelji.

 

(Hayat/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook