Odluka zagrebačkog suda

Rajko Dujmić potresen: Evo koliko je dobio zbog zlostavljanja supruge

Hronika11.02.16, 20:59h

Rajko Dujmić potresen: Evo koliko je dobio zbog zlostavljanja supruge
Zbog prošlogodišnjeg fizičkog napada na suprugu Snježanu, prema odluci zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Rajko Dujmić osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine- piše tportal.hr

 

To znači da u naredne dvije godine ne smije počiniti nikakvo kazneno djelo jer će u protivnom završiti u zatvoru na šest mjeseci. Poznati glazbenik, odnosno njegov odvjetnički tim, podnio je žalbu na tu odluku

 

'Rajko Dujmić osuđen je na šest mjeseci uvjetno. Ne ide u zatvor, ali u sljedeće dvije godine ne smije počiniti nikakvo kazneno djelo. Mi smo uložili prigovor na taj kazneni nalog i očekuje se novi sudski postupak', ispričala nam je Dujmićeva odvjetnica Sandra Hančić iz iz odvjetničkog ureda Grubeša i partneri d.o.o..

 

Kako doznajemo, skladatelj se trenutačno nalazi na liječenju budući da mu je prema presudi prekršajnog suda prošle godine izrečena mjera obveznog liječenja od alkohola u trajanju od godinu dana. Nova odluka suda nije mu lako pala.

 

'Sama činjenica da smo prigovorili dovoljno govori da se događaj nije odvijao onako kako Državno odvjetništvo tvrdi. Ne znam kako bih opisala njegovo stanje kad je to saznao. Naravno da ga je to vrlo potreslo, ali se iskreno nadam da ga to neće poljuljati. Naš klijent nalazi se na liječenju prije svega jer to sam želi i ostat će na ondje dok bude potrebno', izjavila je odvjetnica. 

 

Podsjetimo, incident između supružnika dogodio se u njihovom stanu u Maksimiru pa je susjed pozvao policiju koja je na mjestu događaja zatekla lakše ozlijeđenu glazbenikovu suprugu. Bivšem vođi Novih fosila zbog toga je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela jer mu to nije bio prvi incident. Naime, do sada je dva puta prekršajno osuđivan i to zbog djela s elementima nasilja. 

 

Unatoč tome što ga supruga Snježana od početka nije ga htjela teretiti, tužiteljstvo je, po službenoj dužnosti pokrenulo kazneni postupak protiv Rajka Dujmića.

 

Nedavno je skladatelj putem Facebooka objavio čestitku i poručio kako i dalje voli svoju suprugu. 


'Zaboravi muku, tugu i sve boli, sačuvaj osmjeh na svom licu, ljubav u srcu', napisao je tada Rajko. 

 

(tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook