ZLATA VRIJEDAN SAVJET

Ne bacajte još stari mobitel, jer nećete vjerovati kako ga možete iskoristiti

Tehno25.01.16, 09:13h

Ne bacajte još stari mobitel, jer nećete vjerovati kako ga možete iskoristiti
Umjesto puta u reciklažno dvorište ili u oglasnik, čamljenja u mraku ladice ili na polici između knjiga, vaš pametni telefon može imati funkciju i nakon što ga tehnološki napredak galopom pregazi. Evo nekoliko prijedloga

 

Konzola za virtualnu stvarnost

 

Zahvaljujući Googleovom Cardboardu i sličnim uređajima, možete pretvoriti smartfon (ukoliko je kompativilan) u jeftinu i zabavnu konzolu za virtualnu stvarnost.

 

Daljinski upravljač

 

Ukoliko vaš pametni telefon ima infracrveni odašiljač, vrlo je vjerojatno kako ga možete preobraziti u daljinski upravljač za niz uređaja uz pomoć odgovarajuće aplikacije. A ima ih za sve tri najveće softverske platforme: Android, iOS i Windows phone. 

Dobit ćete novi daljinski ne samo za televizore, već i za niz drugih gadgeta (pa i za Chromecast); lagan, sa zaslonom osjetljivim. na dodir. Trebate se samo sjetiti napuniti ga svakih dan-dva. 


 
 

Kompaktni medijski centar

 

Stari smartfon možete preobraziti u medijski centar instalacijom softvera Kodi (ukoliko je Android u pitanju). Zahvaljujući USB OTG-u, možete spojiti vanjski tvrdi disk na pametni telefon i uživati u multimedijalnim sadržajima na cijeloj kućnoj mreži, isporučenim sa starog Androida.

 

Digitalni okvir za fotografije

 

Svi ovdje navedeni savjeti vrijede i za tablet računala, ali to se posebno odnosi na ovaj. Ako je zaslon vašeg uređaja netaknut, poslužit će kao privlačan okvir za digitalne fotografije. Na raspolaganju su vam različite aplikacije i alati koji će pomoći u preobrazbi, uz uvjet da je moguće učitati fotografije na mobitel. 

 

Za Android potražite aplikaciju Video Slideshow, dok za iOS preporučamo Digital Photo Frame.

 

Snimač zvuka

 

Pametni telefoni imaju ugrađene mikrofone koji mogu poslužiti i z abilježenje drugih zvukova, ne samo prijenos vašeg glasa do sugovornika. I za to postoje odgovarajuće aplikacije, ponajprije one za diktiranje.

 

Alternativa je upotrijebiti značajku za bilježenje zvuka kako bi uhvatili i pohranili drage i značajne trenutke, poput koncerta. Bavite li se podcastom, možete snimiti emisiju koristeći stari smartfon sa Soundcloudom, a glazbenici ga mogu upotrijebiti za snimanje demo snimke.

 

 

(tportal.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook