U INTERA tehnološkom parku u Mostaru

Konferencija TechDay 2015 okupila više od 160 učesnika iz cijele BiH

Tehno16.12.15, 16:04h

Konferencija  TechDay 2015 okupila više od 160 učesnika iz cijele BiH
Konferencija je kroz predavanja vrhunskih eksperata iz struke odgovorila na pitanja kao što su, šta je novo u svijetu IT-a, kako iskoristiti maksimalno resurse clouda za web aplikacije i kako proširiti datacentar

 

Edukativna konferencija TechDay 2015 održana je jučer u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru. Više od 160 učesnika i učesnica iz biznis sektora kao i studenata tehničkih fakulteta, imali su priliku čuti mnoštvo kvalitetnih predavača i aktuelnih tema, a u okviru ovogodišnje konferencije pored dva cjelodnevna tehnička treninga, održana su i dva dodatna smjera predavanja sa temama vezanim za nove Microsoft proizvode.


Konferencija je kroz predavanja vrhunskih eksperata iz struke odgovorila na pitanja kao što su, šta je novo u svijetu IT-a, kako iskoristiti maksimalno resurse clouda za web aplikacije i kako proširiti datacentar.


"Microsoft Tech Day konferencija je IT konferencija sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, te je prvi put održana u Mostaru. Konferencija je okupila predstavnike lokalnih kompanija i veliki broj studenata tehničkih fakulteta. Posebno nam je drago što smo izabrali Tehnološki park INTERA koji okuplja mlade ljude koji pokreću vlastite biznise i nadamo se da će uz predstavljene Microsoft Cloud tehnologije unaprijediti svoje poslovanje", istakao je direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija.


Naglašavajući da je pozitivno iznenađen interesovanjem za TechDay konferenciju, direktor Cloud i Enterprise odjela Microsofta za centralnu i istočnu Evropu, Eugen Piric, naveo je da je upravo velik broj učesnika i učesnica konferencije dokaz da su Microsoft i Cloud tehnologije prepoznate kao dobra rješenja za uspješnije poslovanje.

 

microsoft-techday-2015-2


“Sigurni smo da će Cloud rješenja u budućnosti omogućiti mnogo veći uticaj na rast privrede i na obrazovanje, a samim tim i investicije koje se grade na globalnom i lokalnom nivou će doprinijeti i razvoju Bosne i Hercegovine", rekao je Piric.


Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cijelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u Bosni i Hercegovini je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook