Lažna nagradna igra

Ne budite naivni: Nova prevara na Facebooku, ne nasjedajte na nju

Tehno11.12.15, 19:29h

Ne budite naivni: Nova prevara na Facebooku, ne nasjedajte na nju
Žao nam je što ćemo vas razočarati, ali Mark Zuckerberg vam neće dati dio svog novca

 

 

Fejsom kruži poruka koja kaže da će osnivač firme, Mark Zuckerberg, dati milione dolara nasumičnim korisnicima njegove društvene mreže. Samo trebaju updateati svoj status kako bi postali potencijalni dobitnici oveće svote dolara.


Glasina je najvjerojatnije potekla od najave kako će Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan dati 99% vlastitih dionica Facebooka u čast dugoočekivanog rođenja svoje kćeri.
 

Poruka kaže da će Zuckerberg dati 10% svoga novca 1.000 korisnika Facebooka koji istog trena ubace poruku o tome u svoj status i podijele ju. Navodno će Facebook svakoga dana pretraživati objave i nagraditi 1.000 ljudi, i to svakoga s 4.5 miliona dolara kako bi ima zahvalili što su učinili Facebook tako sjajnim sredstvom spajanja i filantropije.


Glasnogovornik Facebooka potvrdio je kako je poruka lažna. Zuckerberg neće dijeliti svoje milione nepoznatim fejserima.


Ako ste kojim slučejam već podijelili tu poruku, ne brinite. Ne sadrži nikakve viruse, crve ni ništa tome slično. Jedina negativna posljedica je da ćete eventualno djelovati pomalo naivno i blesavo. “Pomislio sam, neće škoditi ako probam”, većina je rekla, dok su drugi zahvalili Zuckerbergu na velikodušnosti.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook