Na Skupštini KS

Imenovani SBB-ovi kadrovi u Vladi KS: Konaković hvalio rad DF-ovih ministara, ali...

Front24.11.15, 13:49h

Imenovani SBB-ovi kadrovi u Vladi KS: Konaković hvalio rad DF-ovih ministara, ali...
Skupština Kantona Sarajevo danas je imenovala pet novih ministara u Vladi KS, a koja su pripala SBB-u kao novom koalicionom partneru SDA

 

U Kantonalnoj vladi SBB-u je pripalo pet ministarstava.

 

Ministarstvo zdravstva predvodit će Zilha Ademaj, novi ministar unutrašnjih poslova je Ismir Jusko, na čelu Ministarstva pravde i uprave bit će Mario Nenadić, Ministarstvom kulture i sporta rukovodit će Mirvad Kurić, dok će ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice biti Amela Dautbegović.

 

Za imenovanje je glasao 21 poslanik, jedan protiv dok je šest poslanika bilo suzdržano.

 

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, rekao je danas obraćajući se poslanicima na hitnoj sjednici Skupštine KS, da je rad na dokumentu kojim se smjenjuju ministri iz DF-a jedan od težih dokumenata na kojima je radio.

 

- Trebalo je naći način kako ga napisati da bude u okviru zakona, a da ne povrijedi ljude koji nisu radili protuustavno i protuzakonito i koji nisu nedostojni svoji funkcije - rekao je Konaković dodavši da su ministri iz DF-a sposobni i pošteni, a da su smijenjeni zbog nove koalicije.

 

Bivši ministar kulture i sporta Samer Rešidat obraćajući se poslanicima istakao je da su ministri iz DF-a obavljali svoj posao časno te je poželio sreću novoizabranim.

 

- Napomenut ću da ova Vlada nikada nije donosila odluke preglasavanjima i nadam se da će tako biti i u novom sazivu – kazao je Rešidat.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook