03. i 04. oktobra na olimpijskim ljepoticama

Adrenalin na Bjelašnici i Igmanu: Zabavite se na 'Hard enduro' motociklističkoj trci 'Days of revenge 2015.'!

Sport30.09.15, 19:39h

Adrenalin na Bjelašnici i Igmanu: Zabavite se na 'Hard enduro' motociklističkoj trci 'Days of revenge 2015.'!
Motociklistička ''Hard enduro'' trka ''Days of Revenge'' će biti održana 3. i 4. oktobra na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman, u organizaciji NVO Horizont



''Hard enduro'' je moto disciplina koja se vozi po izuzetno zahtjevnom terenu, na kojem vozači pokazuju svoje vještine, hrabrost i spremnost motora na takve izazove.



Organizator trke Armin Karadža ističe da je trka na sarajevskim planinama najzahtjevnija i posljednja u prvenstvu BiH, te da će se uz regionalne, takmičiti i domaći vozači za prestižnu titulu najboljeg Hard enduro vozača BiH.



- Start i cilj trke u Babinom dolu na Bjelašnici, a staza je duga 40 kilometara. Dan prije održavanja trke, 3. oktobra, takmičeri će voziti  specijalni test na Bjelašnici s prirodnim i vještačkim preprekama kao što su balvani, kamenje i gume. Do sada se najavilo pedesetak takmičara, a nadamo se dobrom vremenu i odzivu publike - izjavio je Feni Karadža.



Nakon prošlogodišnje utrke koja se vozila na lokalitetu Barica i Bukovika, ovaj put je organizator premjestio utrku na olimpijske planine zbog njihove atraktivnosti i da bi skrenuo pažnju na još jedan neiskorišteni sportski i turistički potencijal.



Karadža je još apelirao na planinare i ljubitelje prirode da narednog vikenda pripaze na motocikliste da ne bi došlo do eventualnih nesreća i neželjenih situacija.



(Fena/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook