Jasmin Imamović nakon izbora za predsjednika SDP-a BiH

Čestitam Nikšiću, ostaje da vidimo šta će dogodine o nama reći građani BiH

Front21.09.15, 12:31h

Čestitam Nikšiću, ostaje da vidimo šta će dogodine o nama reći građani BiH
Nermin Nikšić pobijedio je u utrci za predsjednika SDP-a BiH, osvojivši 64 posto glasova članova i članica partije. Kako je saopćeno na današnjoj konferenciji za medije, do sada je obrađeno 19.568 od oko 20 hiljada glasova

 

Povodom pobjede Nermina Nikšića, javnosti se obratio i kandidat za predsjednika SDP-a i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović:

 

- Članstvo SDP-a BiH juče je odlučivalo o tome kojim putem treba ići SDP BiH u naredne četiri godine. Ja sam nudio veliki zaokret i veliku promjenu. Oko 25 posto izašlih birača glasalo je za moj prijedlog promjena, a kada se tome dodaju i glasovi ostalih Nikšićevih protukandidata, može se kazati da je trećina reevidantiranog i na izbore izašlog članstva, glasalo za promjenu. Pokazalo se da je dvije trećine članstva zadovoljno sadašnjim pravcem kretanja i sadašnjim načinom vođenja SDP-a BiH. Sad znamo volju članstva SDP-a BiH, a iduće godine u ovo doba, na lokalnim izborima, saznat ćemo šta o tome misle građani. Zahvaljujem članicama i članovima koji su na ovim izborima glasali za mene, zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i čestitam Nerminu Nikšiću na pobjedi - poručio je Jasmin Imamović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook