Da li ste se prepoznali?

Plačete, lažete, ne spavate skupa: Ovih osam znakova kažu da ste u 'toksičnom' braku...

Lifestyle01.09.15, 19:57h

Plačete, lažete, ne spavate skupa: Ovih osam znakova kažu da ste u 'toksičnom' braku...
Nijedna veza nije savršena, nijedan brak nije savršen, ali postoje granica do kojih to treba tolerisati. Koja je to crta koju ne treba prijeći?

 

Jedna, sad razvedena žena, opisala je svoje iskustvo na blogu DivorcedMoms.com i otkrila koji su to znaci da ste u "toksičnom braku".

 

Kada sam prvi put čula izraz "toksičan brak" bilo mi je malo muka. To ne bi mogla biti ja, zar ne? Ovih osam znakova pokazuju šta znači biti u "toksičnom braku". Da li vam zvuče poznato?


 
1) PLAČETE SVE VRIJEME, MNOGO ČEŠĆE NEGO INAČE


Ja nisam neko ko plače mnogo, ali poslJednje četiri godine braka, uhvatila saM sebe da baš često plačem. Dok vozim automobil, dok ležim na krevetu i pokušavam da se uspavam, perem sudove dok su dJeca zauzeta nečim poslije večere. Ponekad su naše nesvjesne emocije toliko jake, da prosto isplivaju na površinu.  


 
2) SUPRUG VAS OKRIVLJUJE ŠTA GOD DA URADITE ILI KAŽETE


Ponekad svi imamo osjećaj da ništa ne možemo da uradimo kako treba, ali sasvim je druga stvar kada vam to suprug govori stalno. Da li vaš muž kritikuje više nego inače? Da li je postalo lično? Da li vas napada?  Ako osećate da vam je potreban odmor od svega toga, to bi mogao biti jedna od znakova. 


 
3) LAŽETE PRIJATELJE I RODBINU O VAŠOJ VEZI


Normalno je da ne pokazujemo svoj prljav veš pred svima. Ali svima pričate da je "sve kako treba", a znate da nije, možda ste u problemu. Ako prijatelji i rodbina počnu da vas pitaju "Da li je sve u redu sa vama?" vjerovatno su nešto primetili. Koliko god da dobro čuvate tajne, ipak, najbliže ljude ne možete da prevarite.


 
4) VIŠE NEMATE SEKSUALNE ODNOSE


Dodir je prirodna ljudska potreba, kao voda ili hrana. Svi imaju potrebu da budemo voljeni, da imamamo nekoga ko brine o nama. Ako ono što je bilo normalno za vas dvoje, jednom mjesečno ili jednom nedeljno ili kad god, prestane da se dešava, to je takođe jedan od znakova. Ako vaš suprug izbjegava bilo kakvu nežnost sa vama, definitivno imate problem.  


 
5) IZBEGAVATE DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA I RODBINOM


Ranije ste izlazili svakog petka sa prijateljicama,a sad vam predstavlja veliki napor da podignete daljinski da promiijenite kanal? Razgovarate sa majkom ili prijateljicama preko telefona, ali imate osećaj da vas niko ne razume i niko ne zna kroz šta prolazite? Toksičnost u vezi manifestuje se na mnogo različitih načina, a depresija je jedan od njih.


 
6) MAŠTATE DA NAPUSTITE MUŽA


Ne govorim o onoj fantaziji koja podrazumijeva bijeg sa poznatom zvijezdom na egzotično ostrvo. Ne. Govorim o osjećaju olakšanja koje vam se čini da biste osjetili kao biste živjeli bez njega. Ako uhvatite sebe da povremeno razgledate oglase za stan, možda vaš mozak pokušava da vam kaže nešto. Naša prirodana reakcija je da pobjegnemo kada nas nešto boli ili muči.


 
7) VAŠ ODNOS SA MUŽEM JE KRENUO NIZBRDO


Većina nas zna koje su to slabe tačke naših partnera i koje su njihove tačke "topljenja" i većina nas se trudi da ni na koji način namjerno ne izazove bijes kog njega. Ali kada ta tolerancija više ne postoji, najčešće postane jako ružno.  


 
8) NE MOŽETE DA SE SJETITE KADA STE POSLJEDNJI PUT BILI SRETNI U BRAKU


Razmišljala sam o onom osjećaju kada pogledate svog muža i pomislite da je sve baš onako kako treba da bude i da je on onaj pravi...Ako ne možete da se sjetite kada ste posljednji put imali taj osjećaj već umjesto njega želju da ga udarite, razmislite da li je ta veza nešto što vam treba ili nešto što vas povređuje.


 
Da li ste se prepoznali?

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook