Treniranje strogoće u vrućim ljetnim danima

Pismo očajnog Sarajlije: Već tri dana nemamo vode, nego je donosimo iz prljave i smrdljive rijeke

Hronika31.07.15, 13:44h

Pismo očajnog Sarajlije: Već tri dana nemamo vode, nego je donosimo iz prljave i smrdljive rijeke
Stanari naselja Sokolović Kolonija i Osjek na području općine Ilidža žale se kako KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo danima isključuje vodu domaćinstvima koja imaju dugovanja, kako tvrde, još iz perioda rata

 

Pored toga, zbog sve većeg broja kvarova i pucanja cijevi, stanovnicima ovih naselja nestaje vode i tokom dana, što je posebno problematično u ovim ljetnim danima s visokim temperaturama.

 

Upravo ovim povodom na adresu DEPO Portala stiglo je pismo očajnog Sarajlije, koje prenosimo u cjelosti, a koji tvrdi da u ilidžanskom naselju Osjek već tri dana nikako nema vode:

 

- Stanujem u Ilidžanskom naselju Osjek, na adresi Osik do 49 (zgrada iza Ilidžanskog dijamanta, kod plantaže malina Jonuz Company). Ovdje je isključena voda već treći dan, uopšte je nema (od 0 - 24 h). Vodu donosimo u kantama iz rijeke Zujevine, koja je prljava i smrdi, i nekog izvora koji se nalazi na plantaži. Kupujemo vodu za piće. Stanje postaje nepodnošljivo, jer se ne možemo normalno ni kupati, prati veš i suđe, niti koristiti WC. U ovakvim uslovima se ne može živjeti. Zbog vremenskih prilika i visokih temperature strahujemo od pojave bakterija, virusa, bolesti i ko zna čega drugog.
 

Unaprijed zahvalan,

Elvir Delić

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook