Novinarka Arijana Saračević-Helać na Facebooku

Njegov život je Švicarska: Ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?!

Showbizz26.07.15, 13:24h

 Njegov život je Švicarska: Ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?!
Novinarka Arijana Saračević-Helać je na svom Facebook profilu opisala situaciju u kojoj se našla nekoliko sati prije početka koncerta Dine Merlina

 

Novinarka Arijana Saračević-Helać svojim posljednjim statusom na društvenoj mreži Facebook, a povodom koncerta Dine Merlina koji je sinoć održan na sarajevskom stadionu Koševo pred oko 70.000 ljudi, izazvala je brojne reakcije. Ona je, zapravo, samo svojim prijateljima opisala situaciju u kojoj se našla nekoliko sati prije početka koncerta Dine Merlina. Post prenosimo u cjelosti:

 

- Sedam sati, Alipašina ulica. Vozim prijateljicu kući. Mladi ljudi, na +37, žure prema Koševu. Razumljivo, ljudi hoće u prve redove. Saznadoh da su sve karte rasprodane, iako bezobrazno skupe, i to nije kako je reklamirano “poklon građanima”.

 

Prijateljica stanuje iznad Porodilišta. Iza prve raskrsnice prema Koševu, zaustavlja nas policajac. Crven u licu od vrućine i vidno umoran. Kaže: ”Skrenite desno”! Pitam zašto? Zbog koncerta ne mogu do Porodilišta? Tu se mi malo sporječkamo, ja kažem pokoju tešku riječ i pusti nas. Sad me stid.

 

Vraćam se za pet minuta. Zaustavljam se pokraj njega i kažem: ”Izvinite, ali ne vidim razlog da ljude ne puštate u ovom smjeru. Neki zaista moraju do Pedijatrije i Ginekologije. Kaže: ”Znam, naređeno nam je da u 17 sati zatvorimo saobraćaj”.

 

Dakle, četiri sata prije početka koncerta. Dodaje:”Od jutros od 7 sam ovdje.” Pitam ga hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaže da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira.

 

Krenem dalje. Nailazim na drugog policajca, na skretanju. Zamolim ga da mi pomogne da se ubacim, gužva nevjerovatna kao ona uoči Prvog maja. Sav je u znoju. Pitam ga hoće li da mu kupim vodu? Zahvaljuje i odbija. Po naglasku bih rekla da je iz Zenice, kao i onaj prvi. Iscrpljen, dodaje: “Recite mi, gospođo, ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?” Kažem: Njegov život je Švicarska, može mu se.

 

U tom, kuckaju mi na suprotnoj strani neke djevojčice i pitaju da li poznajem nekog ko prodaje karte? Zaista, ne.

 

I neću da mi prekrasan dan sa krasnim mojim curama pokvari konstantni osjećaj nepravde u državi koja se vodi privatno i u kojoj se građani kažnjavaju kako god kome padne na pamet. Eeee, valjalo je napraviti svjetleću pjesmu, pa usred rata pobjeći u Njemačku i poslije rata biti patriota No1, a moji policajci na prvim linijama. Welcome na Koševo.

 

P.S. Ipak, želim da kiša stane. Neka sve svijetli i sjaji. Baš kao u pjesmi.

 

(kameleon.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook