Iz krajnosti u krajnost

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo Makarsku, temperatura se spusila na 22 stepena!

Hronika23.07.15, 11:57h

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo Makarsku, temperatura se spusila na 22 stepena!
Količina kiše može samo malim dijelom utjecati na dotok vode lokalnih izvora, kazao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić

 

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je u četvrtka oko 8,30 sati veći dio Makarskog primorja, za sat i pol u gradu je palo 27 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura se sa 29 stepeni Celzijusa spustila na 22 stepena, koliko je izmjereno u deset sati, doznaje se u makarskoj Meteorološkoj stanici Osejava.

 

Količina kiše može samo malim dijelom utjecati na dotok vode lokalnih izvora, kazao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić.

 

Naglasio je da su u gradu već dogovorena smanjenja potrošnje vode za polijevanje zelenih površina, a makarske ulice i trgovi do daljnjega se neće prati, izuzev nakon ribarskih večeri.

 

Prema informaciji direktora Vodovoda Šimuna Borića za sutra je sazvan sastanak Nadzornog odbora i Uprave Vodovoda Makarska, kako bi se dogovorile daljnje mjere štednje vode i u Makarskoj i na cijelom Makarskom primorju s obzirom da dnevna potrošnje vode iznosi i do 35 hiljada kvadratnih metara pa je jučer poslije podne dio II visinske zone u gradu nekoliko sati bio bez opskrbe pitkom vodom.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook