VIDEO/ POGLEDAJTE SPOT ZA PJESMU 'FIRMA'

Radnici propalih tvornica u novom spotu 'Hladnog piva': Šaka u oko u toplim ljetnim danima...

Showbizz07.07.15, 12:25h

Radnici propalih tvornica u novom spotu 'Hladnog piva': Šaka u oko u toplim ljetnim danima...
Hladno pivo predstavilo je, u ponedjeljak uveče, u okviru MTV Premijere, novi spot za pjesmu “Firma“

 


"Živo me zanima kako će “Firma“ proći pored ultra-light ljetnih pjesama koje se obično plasiraju u eter kad malo zatopli. Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko." – komentirao je Mile Kekin povodom plasiranja "Firme" kao novog singla Hladnog piva.


"Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije, primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih tvornica, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila pjesma“ Firma“ koja taj fenomen pokušava objasniti u manje od tri minute. Pjesma je ubrzani tečaj za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da NE PADAJU LAKO I BEZ ISPALJENOG METKA NA STARU FORU NOVOG POČETKA." – objasnio je Mile.


U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca već glume ili, bolje rečeno sudjeluju, bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog, kojima se bend zahvaljuje na angažmanu i profesionalnom pristupu, ali i na iskrenoj želji da nam ispričaju svoju stranu priče.


“Hvala radnicima Gredelja, Diokija i Kamenskog što su nam pomogli napraviti spot kojim se svi skupa možemo ponositi." – poručuju iz Hladnog piva


Pjesma “Firma” nalazi se na aktuelnom albumu Hladnog piva “Dani zatvorenih vrata” koji je bend objavio za svoju, nezavisnu, etiketu Gajba records i koji je, nedavno predstavljen i u Sarajevu kroz druženje članova benda i njihovih fanova.


Podsjećamo, tom prilikom najavljen je i sarajevski koncert Hladnog piva koji će biti održan 21. avgusta u Domu mladih.

 

Pogledajte spot za pjesmu "Firma"...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook