EKSKLUZIVNI FOTO RAPORT SA SETA U SARAJEVU

Povratak u '80te: Pogledajte prve scene iz filma o kultnim sarajevskim jaranima - Pišonji i Žugi...

Kultura22.06.15, 21:44h

DEPO Portal donosi foto raport sa snimanja prvih scena iz filma o kultnim sarajevskim jaranima - Pišonji i Žugi... Zavirite u našu fotogaleriju!

 


Rano jutros u glavnom gradu BiH počelo je snimanje prvih scena novog bh. igranog filma 'Balada o Pišonji i Žugi', u režiji Jasmina Durakovića i Davora Sučića, poznatijeg kao Sejo Sekson, te kao tvorca legendarne pjesme po kojoj je, uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića, uradio i scenario za ovaj filma.


Podsjećamo, novo filmsko bh. ostvarenje nastaje po kultnoj pjesmi, ali i drugim pjesmama Zabranjenog pušenja iz osamdesetih godina prošlog vijeka, pa je zbog toga ovaj projekat ujedno i svojevrsna posveta gradu Sarajevu iz tog vremena.


Glavne uloge u filmu igraju: Ivan Đorđević (Pišonja), Dino Sarija (Žuga), Jelena Gavrilović (Amila), Emir Hadžhafizbegović (Murga Drot), Haris Burina (Lepi), Saša Petrović (Pinjo) i brojni drugi poznati glumci iz BiH i cijele regije.

 

pisonja-i-zuga-5


Direktor fotografije je Šahin Šišić, scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Adisa Vatreš, za šminku je zadužena Vesna Trogrančić, dok je Bojan Hadžihalilović uradio prve vizuale za film.

 

U filmu će se koristiti muzičke teme iz pjesama po kojima je pravljen scenarij, ali i pjesme grupe Letu štuke, dok će proslavljeni bh.muzičar Dado Džihan raditi neke od novih muzičkih tema.


Produkciju filma vodi DEPO (Sarajevo) zajedno sa producentskom kućom Fokus (Hrvatska), a producenti filma su Jasmin Duraković, Sejo Sekson i Davor Pušić.


Izvršni direktori filma su Angelina Albijanić-Duraković i Amira Kudumović.


U toku su pregovori sa više koproducentskih kuća iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Kosovo) koje su pokazale veliki interes za realizaciju ovoga filma, čiji se nastavak snimanja planira na jesen ove godine, a premijera tokom 2016.


Scene koje se snimaju ove sedmice poslužit će kao intro trailer, koji će biti promoviran tokom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i koji će ozvaničiti početak velike online fundrising kampanje, u kojoj će mnogobrojni fanovi ove pjesme, ali i ljudi koji su vezani sa Sarajevo iz njegovih zlatnih godina, moći svojim vlastitim donatorskim učešćem pomoći realizaciji ovoga filma.

 

pisonja-i-zuga-15


Prvi veliki sponzori ovog filmskog projekta su Sarajevsko pivo i Ekoline Kovan (Gračanica), a projekt je podržan i od strane Fondacije za kinematografiju FBiH.
 

Prvi bh. filmski kanal Cinema TV je partner filma u Bosni i Hercegovini.


DEPO Portal donosi foto raport sa snimanja prvih scena iz filma o kultnim sarajevskim jaranima - Pišonji i Žugi... Zavirite u našu fotogaleriju!
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Amer BEGANOVIĆ/aa)
 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook