VIDEO/ Završeno veliko regionalno takmičenje

Amel Ćurić pobjednik 'X Factora'!

Showbizz22.06.15, 00:50h

Amel Ćurić pobjednik 'X Factora'!
Produkcija je bila pripremila brojna iznenađenja za superfinale, a organizovala je i specijalni nastup svjetske zvijezde Jamesa Arthura, ali i regionalne zvijezde Jelene Rozga

 

Večeras je u beogradskoj Kombank Areni održano superfinale popularnog regionalnog muzičkog takmičenja - X Factor Adria.

 

Od šestoro najboljih, koji su ušli u finale, publika je svojim glasovima izabrala da pobjednik bude Amel Ćurić, kome je pored laskave titule pripala i novčana nagrada od 20.000 eura.

 

Najvaće bitka se vodila između Bobija Mojsovskog iz Makedonije i Amela Ćurića iz Gračanice (BiH).

 

Amel je večeras otpjevao tri pjesme - "It's My Life", zatim "Sve je to od lošeg vina", te "Da te bogdo ne volim" od Bijelog dugmeta, koje su ga odvele do pobjede.

 

Inače, Amel Ćurić je pobjednik i OBN Supernova Music Talents showa 2003. godine.

 

- Ne mogu da vjerujem da sam dva puta u životu pobijedio na ovakvom takmičenju - rekao je nakon proglašenja pobjednika Amel Ćurić.

 

Za titulu nove muzičke zvijezde večeras su se borili, pored ovosezonskog pobjednika i: Bend 9 Control, Magdalena Bogić, Iva Ćurić, Bobi Mojsovski i Highway trio.  

 

Nakon prvo presjeka glasova u okviru superfinala showa X Factor Adria koje se održava u Kombank Areni u Beogradu, takmičenje su napustili bend 9 Control u kojem je Faris Pinjo iz Visokog i Magdalena Bogić iz Jajca.

 

Nakon što je urađen drugi presjek glasova u superfinalu showa X Factor Adria takmičenje su napustili Highway Trio iz Crne Gore i Iva Ćurić iz Hrvatske.


Produkcija je bila pripremila brojna iznenađenja za superfinale, pa je organizovala specijalni nastup svjetske zvijezde Jamesa Arthura, ali i regionalne - Jelene Rozga. Takođe, jedan od najpopularnijih pop pjevača sa ovih prostora i član žirija - Željko Joksimović premijerno je predstavio svoju novu pjesmu "Ranjena zver".

 

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook