Izabrane nove tri najbolje EU reportaže

Novinarka DEPO Portala Mirna Duhaček dobila nagradu EUSR i Norveške ambasade u BiH

Hronika10.06.15, 15:48h

Novinarka DEPO Portala Mirna Duhaček dobila nagradu EUSR i Norveške ambasade u BiH
Na konkursu na kojem je učestvovalo više od 40 radova medijskih kuća iz cijele BiH, tekst novinarke DEPO Portala je nagrađen trećom nagradom

 

Novinarka DEPO Portala Mirna Duhaček dobitnica je nagrade na novinarskom konkursu bez žanrovskih ograničenja, koji su podržali Ured specijalnog  predstavnika EU i Ambasada Kraljevine Norveške u BiH, a koji je obuhvatio ključne teme iz Sporazma za rast i zapošljavanje, koji je kao inicijativa prošle godine predstavljen u BiH.

2

Ambasadorica Norveške Anne Vibeke Lilloe i nagrađena novinarka DEPO Portala

 

Na konkursu na kojem je učestvovalo više od 40 radova medijskih kuća iz cijele BiH, tekst novinarke DEPO Portala je zauzeo treće mjesto. Mirna Duhaček donijela je reportažu iz Goražda, jednog od rijetkih gradova u BiH koji imaju pozitivnu poslovnu klimu.

 

Nagradu i priznanje na današnjoj svečanosti u Muzeju savremene umjetnosti Ars Aevi u Sarajevu našoj novinarki uručila je Anne Vibeke Lilloe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH, koji su održali i prigodne govore.


Ostale nagrade uručene su Dejanu Petroviću (BHT1) za osvojeno drugo mjesto i Kenanu Kavazoviću (BH Radio 1) za prvo mjesto. 

 

Dvije specijalne nagrade za doprinos u izvještavanju o euroantlanstskim integracijama pripale su Federalnoj televiziji.

 

Mirna Duhaček je novinarsku karijeru počela 2005. u najstarijem dnevnom listu u BiH - Oslobođenju, nakon čega je radila i za politički sedmičnik Global. Godine 2007. dobila je nagradu Internacionalnog festivala MESS za najboljeg novinara/izvještača u printanim medijima. Od 2010. godine radi na DEPO Portalu.

 

Podsjećamo, Delegacija EU u BiH i Ambasada Kraljevine Norveške raspisali su krajem prošle godine Konkurs za novinarski rad bez žanrovskih ograničenja, sa temama koje su obrađivale neke od prijedloga za ekonomske reforme iz Sporazma za rast i zapošljavanje.

 

O nagradama je odlučivao četveročlani žiri u sastavu: Ahmed Burić, Nataša Tešanović, Dragan Markovina i član koji je delegiran u ime Kancelarije Specijalnog predstavnika EU u BiH.

 

Podsjećamo, predviđene su tri ceremonije dodjele nagrada. Na ceremoniji dodjele koja se održala u Banja Luci prije dva mjeseca dodijeljena su priznanja: 1. mjesto  Milovan Matić, Press RS, 2. mjesto Nikola Salapura, Nezavisne novine, 3. mjesto su podijelili Dražen Barišić i Igor Čalić, Radio Balkan.

 

Nakon Sarajeva biće upriličena i finalna dodjela u Mostaru, 15. juna u 13:00 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook