Foto / Skandalozno ponašanje na Bilinom Polju

Pogledajte kako su navijači u Zenici provocirali Manijake!

Sport01.06.15, 08:04h

Pogledajte kako su navijači u Zenici provocirali Manijake!
Minulog vikenda spuštena je zavjesa na sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najviše razloga za slavlje imali su fudbaleri Sarajeva koji su se nakon osam godina okitili titulom prvaka države

 

 

Drugo mjesto osvojio je Željezničar koji je u subotu gostovao u Zenici protiv Čelika, a meč je okončan neriješenim rezultatom.

 

Na kraju su svakako zadovoljniji bili Plavi jer su ponovo osigurali izlazak na evropsku scenu, dok je Čelik sezonu završio u "zlatnoj" sredini.

 

Inače, utakmicu u Zenici nisu posmatrali najvjerniji domaći navijači Robijaši koji protestuju protiv Uprave zeničkog kluba, dok je Željo imao veliku podršku svojih Manijaka.

 

Međutim, utakmicu je obilježilo i konstantno provociranje simpatizera Čelika sa istočne i zapadne tribine stadiona Bilinog Polje, koje je svoj vrhunac doseglo pjevanje “je**mo vam Markale” i podizanjem tri prsta što je i zabilježeno kamerom, javlja Avaz.

 

tri-prsta-bilino-polje-celik-zeljo

 

Među prozivkama nisu izostale ni psovke upućene preminulim navijačima Želje. Slični incidenti dešavali su se i ranijih godina, uglavnom bez nekakvih drastičnih reakcija ili sankcija.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook