Odigrano posljednje kolo Premijer lige BiH

Široki ostao bez Evrope, Mladost i Zvijezda ispali iz lige

Sport30.05.15, 19:40h

Široki ostao bez Evrope, Mladost i Zvijezda ispali iz lige
U direktnom okršaju za nastup u drugorazrednom evropskom klupskom takmičenju - Evropskoj ligi, Zrinjski je bio uspješniji od Širokog Brijega



Utakmica posljednjeg kola Premijer lige BiH, u kojoj su na stadionu ''Pecara'' snage odmjerile ekipe Širokog i Zrinjskog okončana je remijem (1:1), a taj razultat Evropsku ligu donosi mostarskom timu.



Zrinjski je remijem zadržao tri boda prednosti i treće mjesto na tabeli ispred Širokobriježana, koji će nakon dužeg vremena ostati bez evropskih nastupa.



Pobjedom protiv Slobode na ''Koševu'' titulu je osvojilo Sarajevo, koje će nastupati u pretkolima Lige prvaka, a Željezničar je remizirao u Zenici s Čelikom i ostao na drugom mjestu koje donosi Evropsku ligu.



Posljednji učesnik Evropske lige iz Bosne i Hercegovine je sarajevski Olimpic, koji se u to takmičenje plasirao kroz Kup. Najmlađi sarajevski premijerligaš u finalu Kupa je bio bolji od Širokog Brijega.



Zanimljiva je bila i borba za opstanak. U direktnom okršaju ekipa sa začelja tabela Zvijezda iz Gradačca i Mladost iz Velike Obarske su remizirali, a taj rezultat nije odgovarao nijednoj ekipi, koje će od naredne sezone nastupati u nižem razredu bh. prvenstva.



Vitez, koji je također bio u ''opasnoj zoni'', poražen je od Travnika s 2:0, te je ostao na istom broju bodova kao i Mladost, ali Vitežani ostaju u društvu najboljih zahvaljujući boljim rezultatima u međusobnim duelima te dvije ekipe.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook