Golf savez BiH

Večeras u Sarajevu svečano otvorenje Trećeg regionalnog amaterskog prvenstva u golfu

Sport29.05.15, 15:36h

Večeras u Sarajevu svečano otvorenje Trećeg regionalnog amaterskog prvenstva u golfu
Iz Golf saveza BiH su potvrdili učešće iz šest zemalja. Ove godine najzastupljeniji će biti igrači iz Srbije, a tu su još predstavnici: Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije i SAD-a

 

U subotu, 30. maja, na prekrasno uređenom sarajevskom golf igralištu startat će 3. regionalno amatersko prvenstvo.

 

Igrat će se dva dana (subota i nedjelja) a u petak u 19 sati uz malu zakusku planirano je svečano otvaranje turnira i izvlačenje grupa za subotu. U nedjelju će se igrati po rezultatima prvog dana. Start prvog dana je predviđen za 10:30.

 

Iz Golf saveza BiH su potvrdili učešće iz šest zemalja. Ove godine najzastupljeniji će biti igrači iz Srbije, a tu su još predstavnici: Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije i SAD-a.

 

Prvo regionalno prvenstvo se igralo 2013. godine i učestvovalo je 39 igrača. Najbolji su bili Mahir Kadrić sa 56 brutto poena i Lamija Čehajić sa 51 poenom.

 

U 2014. godini također je učestvovalo 39 igrača. Kod muških golfera pobjedio je Branimir Gudelj iz Osijeka sa 73 poena, dok je kod dama opet najbolja bila Lamija Čehajić sa 42 poena.

 

Ove godine, nažalost, BH Telecom je odustao od sponzorstva tako da će kompletnu organizaciju samostalno iznijeti Golf savez Bosne i Hercegovine na čelu sa Jasminom Selmanagićem.

 

Vrijeme će biti odlično, a po dosadašnjim prijavama, Sarajevo će ugostiti jako dobre igrače iz regije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook