Vremenska prognoza

Pad temperatura: Danas u BiH oblaci i kiša

Hronika07.05.15, 08:23h

Pad temperatura: Danas u BiH oblaci i kiša
U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša i pljuskovi u većem dijelu zemlje

 

 

 

Tokom dana bez padavina u većini krajeva. Sredinom dana i poslijepodne pljuskovi i grmljavina su mogući na jugu i istoku Hercegovine, a u centralnim i istočnim područjima Bosne rijetko može pasti još malo kiše. Poslijepodne i u noći na petak postepeno razvedravanje.

 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 24 do 28 °C. 

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno se očekuje kiša prijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 20 °C. 

 

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će promjenljivo i nestabilno vrijeme povremeno utjecati na raspoloženje, više svježine u odnosu na proteklih par dana ugodno će djelovati na većinu populacije. Na jugu će biti sunčanije, pri tome i ugodnije uz cjelodnevno sjeverno strujanje, usljed čega temperature neće biti suviše visoke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook