UBISTVO S POTPISOM MAFIJE

U Hrvatskoj likvidiran penzionisani časnik HV-a: Izletjeli ispred njega na semaforu i izrešetali ga

Hronika03.05.15, 21:05h

U Hrvatskoj  likvidiran penzionisani časnik HV-a: Izletjeli ispred njega na semaforu i izrešetali ga
Vinko Žuljević Klica (57), umirovljeni pukovnik HVO-a i poduzetnik kojega je policija povezivala s kriminalnim miljeom, ubijen je u jutarnjim satima nedjelje u Glavnoj ulici u Sesvetama u zasjedi koju mu je postavilo nekoliko naoružanih i maskiranih osoba .

Žuljević je napadnut dok se sa svojim Volkswagenom Passatom nešto prije 8 sati vraćao s mise u crkvi sv. Antuna Padovanskoga, točnije dok se Voćinskom ulicom spuštao prema Glavnoj ulici u Sesvetama. Na samome križanju Voćinske i Glavne ulice, dok je vozilom zastao zbog crvenoga svjetla na semaforu, ispred njegova automobila izletjeli su Škoda Octavia BiH oznaka te motocikl. Napadači su otvorili vatru prema Žuljevićevu automobilu.

 

Najvjerojatnije ranjen, Žuljević je pokušao izaći iz vozila, a ubrzo su automobilu pritrčali i maskirani napadači iz Octavije koji su ga izvukli iz Passata te nastavili pucati u njega. Žuljevićev automobil s upaljenim je motorom bez kontrole nekoliko metara produljio u obližnju uličicu gdje se zaustavio. Kada je Žuljević izrešetan ostao nepomično ležati na asfaltu u blizini benzinske postaje, napadači su se dali u bijeg, a motociklist, čije je lice bile skriveno kacigom, prije odlaska je u nepomično tijelo ispalio još nekoliko hitaca, nakon čega je i on dao gas krenuvši u bijeg za Škodom.

 

Ubojstvo u Sesvetama spada u red najbrutalnijih likvidacija ikada viđenih u Hrvatskoj nakon osamostaljenja. Cijela je akcija atentatora trajala desetak sekundi i odvijala se pred očima šokiranih prolaznika koji su u nedjelju ujutro krenuli u obližnju crkvu. Ubrzo su pristigli policajci koji su ogradili mjesto zločina. Škoda koja je korištena za atentat pronađena je dvadesetak minuta kasnije parkirana uz željezničku prugu na području Nove Branimirove, na osami uz Ulicu Retkovec III, stotinjak metara udaljenoj od trgovine Interspara. Unutrašnjost automobila polivena je benzinom i zapaljena, a nakon što su vatrogasci ugasili požar, policijski tehničari počeli su potragu za mogućim tragovima. Samo mjesto događaja u Sesvetama našlo se pod pravom opsadom policajaca koji su trakama ogradili mjesto zločina u radijusu od oko pedeset metara. Kriminalistički tehničari sakupili su čahure koje su napadači ostavili iza sebe, a kako se neslužbeno doznaje, riječ je isključivo o čahurama pištoljskoga kalibra.

 

No, prema izjavama očevidaca, osim pojedinačnih hitaca čuli su se i kratki rafali, tako da postoji mogućnost da je jedan od napadača imao kratku strojnicu pištoljskoga kalibra poput Uzija ili Era. Također, policajci su izuzeli snimke nadzornih kamera na benzinskoj crpki te se nadaju da bi im mogle pomoći u rasvjetljavanju ubojstva.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook