Sin jedinac Fehreta i Emire

Danny Smailagić u šoku, zanijemio kad je čuo za pogibiju roditelja

Hronika27.03.15, 10:50h

Danny Smailagić u šoku, zanijemio kad je čuo za pogibiju roditelja
Ambasador Edin Dilberović izjavio je za Dnevni list da još nema službenih podataka o smrti dvoje Smailagića, ali da njihova porodica tvrdi da su bili na tom letu, kao i da su njihova imena pronađena na popisu putnika

 

Danny Smailagić potvrdio je ambasadoru Bosne i Hercegovine u Njemačkoj da su njegovi roditelji Fehret i Emira Smailagić bili putnici na kobnom letu Germanwingsa koji je letio iz
Barcelone za Düsseldorf.


Ambasador Edin Dilberović izjavio je za Dnevni list da još nema službenih podataka o smrti dvoje Smailagića, ali da njihova porodica tvrdi da su bili na tom letu, kao i da su njihova imena pronađena na popisu putnika.


“Među imenima putnika tragali smo za našim prezimenima i došli do Smailagića. Oni su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali imaju njemačko državljanstvo i njemačke pasoše”, kaže ambasador.

 

Dodaje da su Smailovići živjeli u gradu Neussu i imali privatnu firmu za taksi prijevoz. “Stupili smo u kontakt sa sinom i s Emirinom sestrom. Oni su u šoku. Sin ne može uopće govoriti”, kazao je ambasador Dilberović.


Novinari Dnevnog lista su u više navrata pokušavali stupiti u kontakt s porodicom, ali bezuspješno.

 

Smailagići su na ovom letu završili po povratku s utakmice Bracelona – Real.


Decenijama su živjeli u pokrajini Kaarst, u Neussu, a u neposrednoj blizini Düsseldorfa.


Fehret je došao u Njemačku sa svojih 16 godina i dugo se bavio nogometom. Nakon što je prestao aktivno igrati, trenirao je mlađe timove, nižerazredne. To sve je radio do prije pet godina. Odlučio je stati i putovati svijetom sa suprugom.


Nakon što je prestao baviti se nogometom, otvorio je taksi kopmpaniju koja je nosila njegovo ime. Nekoliko radnika je radilo za njega, a on se posvetio porodičnom životu. Putovao je često sa suprugom, svakog mjeseca.

 

Iza bračnog para Smailagić ostao je sin jedinac, koji ima oko tridesetak godina.

 

(DEPO PORTA; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook