VIJEST DANA/ PREOKRET NA TV SCENI

Lud zbunjen normalan“ na FACE TV!!!

Mediji20.03.15, 19:52h

Lud zbunjen normalan“  na FACE TV!!!
Mlada i ambiciozna tv stanica Senada Hadžifejzovića objavila je u svome večerašnjem Centralnom dnevniku ekskluzivnu vijest – nove ludosti familije Fazlinovića od sada će publika u BiH gledati na ovoj televiziji, a FTV, zbog intertnosti aktualnog menadžmenta, definitivno je izgubila svoj najgledaniji programski sadržaj

Večeras je u svome Centralnom dnevniku novinar i vlasnik FACE TV Senad Hadžifejzović objavio ekskluzivnu vijest:


-    0d 4. aprila nove epizode najpopularnije tv serije na Balkanu prikazivat će na FACE TV.


Kako je saopćeno, FACE TV će nove epizode iz 7 sezone serijala emitirati  svaku noć, u 20h. Time je ova mlada i ambiciozna tv stanica napravila najveći medijski transfer sezone, što joj otvara prostor da programski I marketinški ugrozi druge televizije u BiH, kako javne servis, tako i druge komercijalne tv stanice. Radi se ugovoru za emitiranje oko novih 100 epizoda ovoga serijala.


Najveći gubitnik u ovome medijsko-produkcijskom transferu je FTV, javni servis koji je dosad imao ekskluuzivna tv prava za ovaj serijal. Posjećanja radi, „Lud zbunjen normalan“ je iniciran 2007. od strane producentske kuće FIST i  tadašnjeg menadžmenta FTV-a na čelu sa Jasminom Durakovićem, a  uskoro nakon toga u projekat je kao koproducent ušla i hrvatska Nova TV. Serijal je doživio veliki uspjeh  u BiH i Hrvatskoj, potom i čitavom regionu. Danas je ova serija za koju scenarij ispisuje Feđa Isović i čiji je producent Davor Pušić,  najuspješniji izvozni proizvod kreativne industrije u BiH. 


Vremenom je, zbog inertnosti aktulalnog menadžementa FTV-a, Nova TV preuzimala projekat, a epilog čitave situacije u kojoj je ovaj javni servis definitivno izgubio svoj uvjerljivo najgledaniji tv. program. 


DEPO Zona, distribuitivna platforma unutar DEPO grupacije, je digitalni VoD distrubuter ovoga serijala za čitav svijet.

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook