JUTROS AKTIVIRANA NOVA KLIZIŠTA U FEDERACIJI BiH

U Sarajevu kod firme Bosnalijek došlo do pokretanja tla, srušio se potporni zid

Hronika06.03.15, 10:42h

U Sarajevu kod firme Bosnalijek došlo do pokretanja tla, srušio se potporni zid
Fahrudin Solak je istakao da se magistralni putevi čiste te da snijeg ove visine ne bi trebao predstavljati veliki problem za službe koje se bave tim poslom

 

 

Na području Federacije BiH jutros je došlo do pokretanja novih klizišta i odrona na magistralnim i regionalnim putevima, a službe civilne zaštite su na terenu - kazao je Feni direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak.

 

- U Sarajevu kod firme Bosnalijek došlo je do pokretanja tla, a u mjestima Nemila i Begov Han kod Zenice došlo je do odrona zemlje i obaranja drveća zbog teškog snijega - kazao je Solak.

 

Usljed obilnih padavina, registriranih u posljednja 24 sata, u ulici Hasana Bibera, općina Centar Sarajevo, u blizini "Bosnalijeka" došlo je do obrušavanja potpornog zida, potvrđeno je Feni u Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite.

 

Ovaj su centar o tome obavijestili pripadnici Policijske stanice Centar jutros u 05.31 sati.

 

S obzirom na to da kolovoz i ivičnjaci na spomenutom dijelu ceste nisu oštećeni, saobraćaj se još odvija, a o svemu su obaviješteni nadležni inspekcijski organi.

 

U međuvremenu, na teren su upućeni djelatnici nadležne građevinske i saobraćajne inspekcije kako bi utvrdili stepen oštećenja, nastalih usljed pomijeranja tla, te ocijenili da li je cesta sigurna za saobraćaj, odnosno da li bi se, eventualno, taj dio ulice trebao zatvoriti za promet.

 

Solak je istakao da se magistralni putevi čiste te da snijeg ove visine ne bi trebao predstavljati veliki problem za službe koje se bave tim poslom.

 

- Snijeg je mokar i može praviti probleme u saobraćaju, a mi apelujemo na vozače da prilagode brzinu vremenskim prilikama - kazao je Solak.

 

(Fena/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook