Pozadina jutrošnje pucnjave ispred Elektroprivrede

Napadač Teufik Mušić 'najavio' napad na blogu: Zašto je upucan Fejsal Hrustanović?!

Hronika26.02.15, 12:24h

Napadač Teufik Mušić 'najavio' napad na blogu: Zašto je upucan Fejsal Hrustanović?!
Nakon što je jutros na sarajevskom Vilsonovom šetalištu ranjen Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH i dugogodišnji generalni direktor Triglav BH osiguranja, uhapšen je Teufik Mušić, bivši policajac i direktor preduzeća 'Neckar' iz Sarajeva. Mušić je na svom blogu još 2010. pisao protiv Hrustanovića, tadašnjeg direktora Triglav BH osiguranja d.d. Sarajevo, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika Uprave Društva

 

Teufik Mušić je na svom blogu pljackaosiguranika.blogger.ba još prije pet godina objavio tekst pod naslovom 'Prevare i mahinacije Fejsala Hrustanovića', u kojem je, između ostalog, tvrdio da zbog zaštite vlastitog digniteta, a nakon osam godina bezuspješnog traženja pravde, mora 'konačno obznaniti kriminal, prevare i mahinacije Fejsala Hrustanovića', inače dugogodišnjeg generalnog direktora Triglav BH osiguranja d.d. Sarajevo, a trenutno savjetnika Uprave Društva.

 

"Prema mojim saznanjima, ja sam samo jedna od žrtava Fejsala Hrustanovića, aktuelnog direktora Triglav BH osiguranja i bivšeg direktora Jugobanke. Javnost dobro zna koliko je štediša Jugobanke u crno zavio 'najmenadžer' Hrustanović. To sada radi i osiguranicima Triglav BH osiguranja", napisao je na svom blogu još 2010. godine Tefik Mušić zvani Tufo.

 

On je u svom blogu, kako je ustvrdio, naveo neke od njemu poznatih slučajeva prevare, te pozvao sve koje je 'na ovakav ili sličan način Hrustanović prevario' da mu se jave, kako bi 'zajedničkim djelovanjem došli do kakve-takve pravde'.

 

"Jedna od mnogobrojnih prevara je slučaj kad su direktoru jedne sarajevske banke, u trenutku izlaska vozilom iz garaže, dva maskirana napadača pod fizičkom prijetnjom otela automobil skupa s ključevima, saobraćajnom i vozačkom dozvolom pa iako je imao kasko-osiguranje, do naplate štete nije došlo zbog kvazipravila da se šteta neće platiti ukoliko osiguranik nema ključeve vozila i saobraćajnu dozvolu (sic!)", tvrdio je na svom blogu Mušić.

 

On navodi i još jedan primjer, te tvrdi da su provalnici obili stan jednog osiguranika, te iz stana, osim vrijednosti koje su provalnici odnijeli, otuđili i saobraćajnu dozvolu, ključevu od garaže i automobila:

 

"Nakon toga provalnici su lijepo otključali garažu, upalili auto i nestali u nepoznatom pravcu. Iako je nadležna policijska uprava utvrdila da se sve dešavalo opisanim redom, šteta se ne može naplatiti prema kasko-osiguranju jer, već pogađate, osiguranik nema ključeve i originalnu saobraćajnu dozvolu. Ova situacija je sama po sebi nonsens, a dodatno je apsurdan zahtjev za originalnom saobraćajnom dozvolom. Šta ako osiguranik izgubi saobraćajnu dozvolu i zamijeni je kopijom, što se svakodnevno dešava? Ne važi kasko-osiguranje", tvrdio je u svom blogu Teufik Mušić, završivši sa primjerom jedne rent-a-car agencije, kojoj je klijent ukrao vozilo:

 

"Ni ovdje se, iz već navedenih razloga, nije moglo naplatiti kasko-osiguranje. Međutim, u ovom slučaju iz Triglav BH osiguranja upućuju još jednu tragikomičnu primjedbu: zašto rent-a-car nije Osiguranju prijavio davanje tog vozila u najam?! Zar da Osiguranje “procijeni“ poštenje klijenta?!", pisao je na svom blogu Mušić, te na kraju teksta ponovo pozvao sve oštećene da mu se jave 'kako bi zajednički razotkrili Hrustanovićeve mahinacije i došli do pravednog rješenja'.

 

Napadač na Fejsala Hrustanovića na svom blogu je objavio i skenirane dokumente koji se spominju u tekstu, a koji su dostupni u online galeriji - KLIKNITE OVDJE.

 

Očito Teufik Mušić već godinama ima nerazrješenih problema sa Fejsalom Hrustanovićem, dugogodišnjim generalnim direktororom Triglav BH osiguranja d.d. Sarajevo i trenutnim savjetnikom Uprave Društva, zbog čega je jutros odlučio da se s njim razračuna ispred zgrade Elektroprivrede BiH u Sarajevu. Sačekao ga je ispred ulaza u zgradu gdje se održavala Skupština društva, prišao mu je i ispalio više metaka u predjelu nogu i prsa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook