LIJEPE VIJESTI IZ LJUBLJANE

Kraj agonije: Nakon višegodišnje borbe za život, Sarajlija Adnan Fazlagić Fazla dobio novo srce!

Hronika25.12.14, 17:48h

Kraj agonije: Nakon višegodišnje borbe za život, Sarajlija Adnan Fazlagić Fazla dobio novo srce!
Adnan Fazlagić trenutno se oporavlja u UKC Ljubljana i uskoro stiže u BiH kao novi čovjek

Adnan Fazlagić Fazla, uposlenik Federalne televizije koji se nakon preživljenog teškog infarkta godinama borio za život, u januaru ove godine otputovao je u Ljubljanu, gdje mu je trebala biti urađena transplatacija srca.


U velikoj humanitarnoj akciji SRCE ZA FAZLU, koja je pokrenuta godinu dana ranije, prikupljeno je potrebnih 92 389,15 eura za operaciju, a u akciju su učestvovali svi prijatelji sa BHT-a, FTV-a, TVSA, FACE TV i TV1, kao i bh. portali federalna.ba, bhrt.ba, depo.ba, klix.ba, scsport.ba... koji su apelovali na sve koji su u mogućnosti - da pomognu.


No, agonija u Ljubljani, i pored uplaćenog cjelokupnog iznosa, trajala je gotovo 12 mjeseci, a operacija srca urađena je tek prije nekoliko dana. Adnan Fazlagić trenutno se oporavlja u UKC Ljubljana i uskoro stiže u BiH kao novi čovjek, a za DEPO Portal kratko se javio iz bolnice i poručio:


- Javljam se kao stari/novi čovjek. Obično se piše obrnuto, ali situacija je takva... Sretan sam i zahvalan svima koji su mi pomogli..., nemam riječi... Hvala svima, neka vas svako dobro prati!

 

adnan-fazlagic

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook