VIDEO/ HRVATSKI TENISER OTVORENO

Marin Čilić: Cilj mi je biti najbolji teniser na svijetu u 2015. godini

Sport25.12.14, 08:52h

Marin Čilić: Cilj mi je biti najbolji teniser na svijetu u 2015. godini
BHT1 je sinoć emitovala ekskluzivno izdanje emisije Interview20 u kojoj je gost bio teniser Marin Čilić

U otvorenom i direktnom razgovoru Čilić je, između ostalog prokomentirao  s kim bi volio igrati finale:

 

„Bilo bi definitivno lijepo sa Novakom igrati finale, ali ne vjerujem da bi se to njemu svidjelo da izgubi u finalu, ali ja njega nevjerovatno cijenim kao sportaša i bilo bi lijepo sa njim igrati."

 

Na upit urednice Sanele Prašović Gadžo ko mu je najbliži, Čilić  je odgovorio:

„Mislim da sam sa Novakom najbliži, jer ove godine smo jako puno puta trenirali zajedno, išli smo dosta puta na večere, bili smo i ove godine u Parizu, zajedno u akciji za pomoć za poplavljena područja u našoj regiji.

 

Evo naredne godine također ćemo zajedno sudjelovati u jednoj humanitarnoj akciji koja će se održati u Monte Carlu, bili smo trenutno zajedno u istoj ekipi u ovoj Azijskoj ligi koja se održavala prije nekoliko dana, tako da s njim imam odličan odnos."

 

U emisiji Interview 20 Čilić je  priznao koliko je bio nervozan pred finale US Open-a i koliko mu je trener Goran Ivanišević pomogao:

 

„Pokušao sam se naravno što bolje zagrijati da se dobro oznojim prije meča i pomoglo mi je što sam bio sa ekipom, rekao sam im da sam jako nervozan, da mi na neki način pomognu, da me opuste. Tako da smo bili svi zajedno i Goran, kad sam s njim pričao, mi je dao par savjeta, da ćemo obojica zasigurno biti veoma nervozni, obojici nam je bilo prvo finale, i meni i Nišikoriju, ali da idem na teren, da uživam, da sam zaslužio biti u finalu i da se borim do kraja, oni će biti svaki trenutak uz mene."

 

Ispričao je Čilić urednici Saneli Prašović Gadžo kakve to posebne rituale ima sa svojim trenerom pred važan meč: „Od početka turnira do kraja je bilo toliko stvari koje su nam zaokupljale misli da je postalo na kraju čak i smiješno. Uvijek na istom mjestu, isti doručak, na istom mjestu u slično vrijeme išli bi na isti teren se zagrijavati svaki dan, isti restoran, na dane odmora transporte bi imali uvijek u isto vrijeme, eto nismo se brijali puna dva tjedna. Bilo je tu mnogo, mnogo stvari."

 

Čilić je prokomentirao i Ljubičićevu izjavu da Marin može biti svjetski broj jedan, rekavši da mu je to cilj u 2015. godini: „Pa definitivno jeste cilj. Znam da je veoma težak, konkurencija ne postaje nimalo lakša, ali je definitivno cilj.

 

Da li ga mogu ostvariti? Mislim da mogu , ali opet moram definitivno raditi dosta na sebi. Znam i osjećam koliko rade najbolji, Novak, Federer i Nadal i koliko su motivirani da ostvaruju rezultate iz tjedna u tjedan takve kakve ostvaruju, tako da i to u meni budi veliku želju da budem još bolji.

 

Definitivno bih želio osvojiti još jedan Grand Slam bilo koji, jer sad kad sam osjetio kolio mi to znači u mojoj karijeri i u životu i koliki je imao utjecaj na sve oko mene, evo i Bosna i Hercegovina i cijela Hrvatska je bila stvarno u deliriju, u punoj sreći nakon tog mog velikog uspjeha i to bih definitivno želio ponoviti."

 

Interview 20 u cjelosti možete pogledati na sljedećem linku:

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook