Čestitka ili otvoreno pismo nakon sarajevskog koncerta

Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!

Zabava02.12.14, 21:02h

Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!
Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS)

Na stranicama dnevnih novina nakon spektakularnog koncerta Zdravka Čolića održanog u Zetri pojavila se zanimljiva čestitka u kojoj iz AMUS-a Čolu i organizatore podsjećaju na ugovorne obaveze, piše Slobodna Bosna.

 

"Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) uz napomenu da je ta organizacija "nosilac dozvole za kolektivno ostvarivanje prava autora muzičkih djela koju joj je dodijelio Institut za intelektualno vlasništvo..."

 

U nastavku čestitke iz AMUS-a podsjećaju Čolu i organizatore na financijske obaveze: "Očekujemo isto uspješnu realizaciju postojećeg ugovora sa AMUS-om", stoji u čestitki AMUS-a.

 

Kako u AMUS-u glavnu reč vodi Dino Merlin, u kuloarima je čestitka već okarakterisana kao "otvoreno pismo Dine Merlina Zdravku Čoliću".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Kurir-info.rs, md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook