UEFA PRESUDILA

Srbija dobila meč protiv Albanije 3:0, ali su im oduzeta tri boda

Sport24.10.14, 10:34h

Srbija dobila meč protiv Albanije 3:0, ali su im oduzeta tri boda
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da prekinutu utakmicu kvalifikacija za EP 2016. godine između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, saopštio je FSS.
 

Međutim, Srbija je kažnjena sa oduzimanjem tri boda zbog loše organizacije meča sa Albanijom. FSS je kažnjen sa 100.000 eura, a naredne dvije utakmice srpski nacionalni tim u kvalifikacijama za EP 2016. odigraće pred praznim tribinama.
 

S druge strane, FS Albanije je kažnjen sa 100.000 eura. Ovu odluku je donijela tročlana Kontrolna i disciplinska komisija UEFA, koju su činili Tomas Partl (Austrija), Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka).

 

FSS je naveo da će pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biti dostavljeno u narednih pet dana. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od 5 dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

 

FSS će danas u 13,00 sati održati vanrednu sjednicu Odbora za hitna pitanja na kojem će biti riječi o kazni UEFA-e.

 

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti. Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

 

Sastanak Kontrolne i Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) posvećen prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije završen je u četvrtak u Nionu poslije cjelodnevnog zasjedanja, a konačna odluka o kaznama dostavljena je jutros našem nacionalnom savezu.

 

 

(kurir-info.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook