Liga prvaka

Real pokazao snagu na Anfieldu, Spahić ponovo igrao uprkos 'povredi'

Sport22.10.14, 22:46h

Real pokazao snagu na Anfieldu, Spahić ponovo igrao uprkos 'povredi'
U okviru grupe B Lige evropskih rezultata igrane su dvije utakmice, Real Madrid je slavio na Anfieldu rezultatom 0:3 dok je Ludogorets do pobjede protiv Basela došao u sudijskoj nadoknadi.

 

Real je pokazao silu u meču sa Liverpoolom, te u 23. minuti majstorskim pogotkom Cristiana Ronalda došđao u prednost na Anfieldu.

 

Sedam minuta kasnije Benzema je glavom udvostručio prednost Kraljeva da bi četiri minute prije kraja prvog dijela isti igrač postavio rezultat prvog poluvremena.

 

U drugoj utakmici ove grupe Ludogorets je imao igrača više gotovo 70. minuta susreta, ali su to tek uspjeli iskoristiti u 92. minuti kada je Minev pogodio mrežu golmana Basela za 1:0.

 

Apotekari slavili, Spahić ponovo igrao uprkos ''povredi''


U okviru grupe C Lige evropskih prvaka Leverkusen je zabilježio domaći trijumf protiv Zenita 2:0 dok su Monaco i Benfica remizirali 0:0.

 

Nakon prvog dijela bez golova Apotekare je u vodstvo doveo Donati u 58. minuti susreta na asistenciju Calhanoglua.

 

Svoju drugu asistenciju Calhanoglu je ubilježio pet minuta kasnije kada je asistirao Papadopoulosu koji je tri minute ranije zamijenio bivšeg kapitena naše zemlje Emira Spahića koji zbog navodne povrede nije nastupio u mečevima protiv Velsa i Belgije, ali je zato igrao u ligaškoj utakmici za svoj klub protiv Stuttgarta kao i u evropskom meču protiv Zenita.

 

U redovima domaće ekipe isključen je Wendell zbog dva žuta kartona u 79. minuti susreta.

 

U drugoj utakmici ove grupe između Monaca i Benfice nije bilo golova. Vrijedi spomenuti da je u gostujućoj ekipi isključen Lopez u 76. minuti susreta.

 

Nevjerovatna pobjeda Arsenala za Wengerov rođendan

 


Borussia Dortmund i Arsenal ostvarili su pobjede u trećem kolu grupe D Lige prvaka i tako došli korak bliže plasmanu u nokaut fazu. Milioneri su savladali Galatasaray (0:4), a Topnici Anderlecht (1:2).

 

Borussia Dortmund je veoma rano došla do vodstva. Nakon asistencije Marca Reusa gol je u 6. minuti postigao Pierre Aubameyang. U 18. minuti bilo je već 0:2, a poslije centaršuta Lukasza Piszczeka ponovo je gol postigao Aubameyang.

 

U nastavku dobre prilike imali su Shinji Kagawa i Aubameyang, da bi u 41. minuti Reus postigao fantastičan pogodak za 0:3, te se s tom prednošću Milionera otišlo na odmor.

 

U drugom poluvremenu redale su se prilike Reusa, Kagawe i Henrikha Mkhitaryana, da bi u 83. minuti Adrian Ramos postavio konačnih 0:4.

 

U prvom poluvremenu utakmice između Anderlechta i Arsenala nije bilo većih uzbuđenja, da bi u nastavku Topnici bili opasniji i prijetili su preko Alexisa Sancheza, Santija Cazorle, ali je i Anderlecht imao svoje prilike.

 

Dennis Praet je  71. minuti centrirao, a Andy Najar je postigao pogodak glavom za vodstvo belgijskog kluba. Uslijedio je nevjerovatan prekret u finišu. Prvo je pogodio Kierran Gibbs, a zatim i Lukas Podolski za pobjedu Arsenala od 1:2

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook