Mladen Bosić

Nadležni nisu spriječili izbornu krađu!

Front22.10.14, 21:19h

Nadležni nisu spriječili izbornu krađu!
Imali smo slučaj da je čovjek u Banjaluci snimio kako se u automobilu prepravljaju zapisnici i ubacuju glasački listići, a da policija ništa nije poduzela da se pokrene istraga protiv počinioca, kaže Bosić

 

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da Tužilaštvo i policija Republike Srpske (RS), kao ni Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) nisu učinili ništa da spriječe izbornu krađu i kupovinu glasova na opštim izborima održanim 12. oktobra.

 

Bosić je poslije sastanka sa šefom misije OSCE-a u BiH Jonathanom Mooreom rekao da je SDS uputila veći broj pritužbi na tok glasanja i prebrojavanje glasova, ocijenivši da institucije zadužene za sprječavanje nepravilnosti u izbornom procesu svojim nedjelovanjem omogućavaju da se krađa izbora ponovi i u narednim godinama.

 

"Imali smo slučaj da je čovjek u Banjaluci snimio kako se u automobilu prepravljaju zapisnici i ubacuju glasački listići, a da policija ništa nije poduzela da se pokrene istraga protiv počinioca.

 

U procesu glasanja je bilo mnogo nepravilnosti, što potvrđuju i ponovljena prebrojavanja", kazao je Bosić.

 

On je rekao da sve to "jasno pokazuje da Centralna izborna komisija BiH ne radi dobro" i dodao da je SDS o svim nepravilnostima, kao i o radu CIK-a obavijestila OSCE.

 

(RSE, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook