Domaći dobavljači reagovali burno

Tuš zatvara sve prodavnice u BiH!

Biznis Klub20.10.14, 15:05h

Tuš zatvara sve prodavnice u BiH!
Na obavještenje domaći dobavljači reagovali su burno, bez ustručavanja optužujući “TUŠ” da ih pokušavaju prevariti, koristeći “prirodne katastofe kao izgovor što je samo još jedna u nizu drskosti i bahatosti“

Slovenački trgovački lanac Тuš zvanično je potvrdio da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini obrazlažući to “prirodnim katastrofama“, a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH, navodi se u elektronskoj pošti koju je “TUŠ” poslao svim dobavljačima u BiH, piše Capital.ba.


Na obavještenje domaći dobavljači reagovali su burno, bez ustručavanja optužujući “TUŠ” da ih pokušavaju prevariti, koristeći “prirodne katastofe kao izgovor što je samo još jedna u nizu drskosti i bahatosti“.

 

„Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja TUŠ Trade je od danas pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini“, navodi se u obavještenju uprave „TUŠ-a“ koje je stiglo na elektronsku poštu 92 dobavljača u BiH.

 

„Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljni činovi određenih dobavljača koji nisu imali razumijevanje za situaciju, te su svojim blokadama poslovanja onemogućili njezino rješavanje također i prema ostalim našim partnerima. Zbog navedenog se poduzeće suočavalo sa velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučilo da zatvori prodavnice“, navodi uprava „TUŠ-a“ u obavještenju koje je razbjesnilo domaće privrednike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook