NEVJEROVATAN TRANSFER

Zvizdić: Oko 700 članova Stranke za BiH prešlo u SDA

Front01.10.14, 13:41h

Zvizdić: Oko 700 članova Stranke za BiH prešlo u SDA
Istakao je da je ovo aktivnost koja nije usmjerena protiv Stranke za BiH dodajući da su oni slobodno i samostalno odlučili da pređu zbog samo jednog značajnog razloga, a to je što su u politici SDA prepoznali odgovornu i državotvornu politiku, a u programima prepoznali one elemente koji znače siguran izlazak iz krize

Zvizdić je također naglasio da su novi članovi ove stranke također prepoznali najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH.

 

- Napisi da je riječ o maloj grupi ljudi nisu tačni, riječ je o istaknutim funkcionerima i velikom broju članova Stranke za BiH, pa i čitavim općinskim savjetima kao što se to desilo u Vogošći s tendencijom da se to desi i u općinama Novi Grad, Stari Grad i Ilijaš - objasnio je Zvidzić.

 

Naglasio je da je najveća kvaliteta ovog prelaska masovnost i jasno prepoznavanje kvalitete politike SDA.

 

Bivši potpredsjednik Glavnog odbora Stranke za BiH te predsjednik Općinskog savjeta i predsjednik Ustavnopravne komisije Ferid Otajagić kazao je da SDA ima stvarni kapacitet da gradi BiH te da će podržati ovi stranku jer ima stvarnu snagu za jedinstvo i izgradnju BiH.

 

- Prije 40 dana sastali smo se u Zenici i razgovarali o tome šta učiniti dalje, jer opcija kojoj smo pripadali konstantno ide prema gašenju i nepoštovanju demokratskih pravila. Nakon toga smo jednoglasno odlučili da pređemo u SDA - kazao je.

 

Bivša predsjednica Asocijacije mladih Stranke za BiH Sunita Đozić istakla je da je razlog njenog prelaska u SDA želja da se čuje i glas mladih u BiH te da je priliku za to našla u SDA.

 

Bivši komandant u Srebrenici Velid Šabić koji je također napustio Stranku za BiH i prešao u SDA kazao je da je njegov razlog prelaska želja da vrati dostojanstvo građanima BiH i svim borcima.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook