ČITAJTE NOVI INTERVJU NA DEPO PORTALU

Zukan Helez: Komšić i DF nemaju nikakve šanse, a SDA je u rasulu!

Front23.09.14, 16:53h

Zukan Helez: Komšić i DF nemaju nikakve šanse, a SDA je u rasulu!
O reviziji boračkih primanja, uštedama u budžetu, lažnim korisnicima, oktobarskim izborima i šansama pojedinih stranaka, ali i o kafanskim tučama i novinarskim podmetanjima..., čitajte u intervjuu koji je za DEPO Portal dao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez

 

- Ostvarili smo najveću uštedu u BiH poslije rata i najveći reformski proces u postratnom periodu, tvrdi federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez u intervjuu koji je da za DEPO Portal.


Pojašnjavajući detalje spovedene revizije boračkih penzija, Helez iznosi najfrapantnije primjere lažnih korisnika ovih primanja, te otkriva imena visokopozicioniranih javnih bh. dužnosnika koji su se protekle dvije decenije bespravno okoristili na ovaj način.


Ministar Helez odgovara i na pitanja da li je SDP, koalicijama koje je pravila tokom prethodnih godina, ozbiljno ugrozila povjerenje građana, te koliko je ova stranka danas uopšte principijelna.


Na konstataciju da predizborne ankete daju ozbiljne šanse Demokratskoj fronti Željka Komšića u izbornoj utakmici, uzvraća:

 

- Mislim da će DF jako, jako loše proći... Neće biti ni među prvih pet stranaka na državnom nivou!


Za SDA tvrdi da je "u rasulu, rascjepkana na nekoliko frakcija, ni sjena onoga što je nekad bila", a šansu za pobjedu SDP-a na oktobarskim izobrima temelji na uvjerenju da su glasači prepoznali konkretne učinke ove stranke, naručito u Srednjebosanskom kantonu.


Pojašnjava i zašto ga pojedini bh. mediji etiketiraju kao kabadahiju, koji se voli potući, i tvrdi da u sve to laži "plaćenih i šizofrenih novinara" koji na taj način dobijaju političke poene.


Intervju sa ministrom Zukanom Helezom čitajte u srijedu, 24. septembra, na DEPO Portalu.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook