Razbojnici u Kantonu Sarajevo ne miruju

Na stanici opljačkan maloljetnik, na Poljinama od djeteta ukradeni novac i mobitel...

Hronika23.09.14, 12:30h

Na stanici opljačkan maloljetnik, na Poljinama od djeteta ukradeni novac i mobitel...
Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 19.30 izvršila je krivično djelo razbojništva nad djetetom, od kojeg je ukrala određenu sumu novca i mobilni telefon

 

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo u ponedjeljak u 16.50 sati uhapsili su V.R. (1983.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i ZONDINOIM-a.

 

Pretresom stana u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, pronađeno je oko devet grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, tri mobilna telefona, digitalna vaga, određena suma novca koja potiče od preprodaje droge i 25 metaka kalibra devet milimetara.

 

Nakon kriminalističke obrade, V.R. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

 

RAZBOJNIŠTVO U MERKATORU

 

Nepoznata osoba u ponedjejak oko 20.45 sati izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici ''Merkator'', u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo.

 

Maskirana osoba uz prijetnju pištoljem ukrala je određenu sumu novca.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

RAZBOJNIŠTVO NAD MALOLJETNIKOM

 

Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 15 sati izvršila je krivično djelo razbojništva nad maloljetnim S.A., na autobuskom stajalištu ''Dom Armije'', ulica Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo.

 

Uz upotrebu fizičke snage ukraden je mobilni telefon i određena suma novca.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

OD DJETETA UKRADEN NOVAC I MOBILNI TELEFON

 

Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 19.30 izvršila je krivično djelo razbojništva nad djetetom, od kojeg je ukrala određenu sumu novca i mobilni telefon.

 

Slučaj je u utorak prijavio otac djeteta.

 

Slučaj se desio u ulici Poljine, općina Centar Sarajevo.

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

UHAPŠEN P.H. ZBOG KRAĐE

 

Policijski službenici I PU u ponedjeljak u 14.40 sati uhapsili su P.H. (1992.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa, na štetu P.F. iz Sarajeva.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.H. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

 

UHAPŠEN T.K. ZBOG KRIVIČNOG DJELA TEŠKE TJELESNE POVREDE

 

Policijski službenici III PU u ponedjeljak oko četiri sata ujutro uhapsili su T.K. (1984.) zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede, na štetu Č.S. iz Sarajeva.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

 

HAPŠENJE NA OSNOVU POTRAGE

 

Na osnovu potrage, policijski službenici II PU u ponedjeljak u 22.30 pronašli su i uhapsili A.A. (1989.) iz Sarajeva.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

 

STANJE U SAOBRAĆAJU

 

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 39 saobraćajnih nesreća, od toga 37 s materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđeno.

 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača.

 

Isključene su i tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook