Saslušanje u Kantonalnom sudu u Sarajevu

Sulejman Šehić o ubistvu vozača tramvaja Armena Dulića: 'Ne osjećam se krivim'

Hronika23.09.14, 11:28h

Sulejman Šehić o ubistvu vozača tramvaja Armena Dulića: 'Ne osjećam se krivim'
Predmet protiv njega će, kako je saopštila sutkinja za prethodno saslušanje u ovom slučaju Dalida Burzić, biti proslijeđen Sudskom vijeću, koje će u narednom periodu zakazati početak suđenja

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je šezdesetogodišnji Sulejman Šehić iz Hadžića, optužen za ubistvo vozača tramvaja Armena Dulića (37), izjasnio da se ne osjeća krivim.

 

Predmet protiv njega će, kako je saopštila sutkinja za prethodno saslušanje u ovom slučaju Dalida Burzić, biti proslijeđen Sudskom vijeću, koje će u narednom periodu zakazati početak suđenja.

 

Podsjetimo, optužnica potvrđena 25. avgusta, tereti Šehića da je 2. juna oko 13 sati na autobuskom stajalištu u Donjem Zoviku kod Hadžića nožem ubo u grudi Dulića, nanijevši mu tom prilikom smrtonosne povrede, od kojih je on nešto kasnije, na putu prema Domu zdravlja u Hadžićima podlegao. Svemu je, podsjetimo prethodila prepirka u autobusu Grasa, do koje je prvo došlo između Šehića i vozača autobusa, a čiji povod je bio što je vozač odbio Šehićev zahtjev da zaustavi autobus na mjestu na kojem nema obilježeno autobusko stajalište.

 

Prema navodima optužnice, Šehić je tada počeo vrijeđati vozača, psujući mu majku i familiju, da bi se tada u prepirku umiješao i Dulić, pokušavajući da mu objasni da je zaustavljanje zabranjeno mimo obilježenog mjesta, a na šta mu se Šehić drsko obratio i opsovao mu majku.

 

Nakon zaustavljanja autobusa u Donjem Zoviku, Šehić je izašao, a zatim iz džepa pantalona izvadio nož na preklapanje, koji je prekrio jaknom, a zatim prišao do prozora gdje je sjedio Dulić i provocirao ga da izađe "da se obračunaju, navedeno je u optužnici.

 

Kada je Dulić, isprovociran izašao i odgurnuo Šehića, a zatim ga i udario nogom u lijevu natkoljenicu, Šehić je svom snagom zamahnuo i nožem ga udario u grudni koš. Dulić je uspio preći tek desetak metara i pao prekoputa benzinske pumpe Bucomerc, odakle ga je kolega iz Grasa autobusom, u kojem je sve i počelo, povezao ka hadžićkom Domu zdravlja, ali je već prilikom prijema bio mrtav. Šehić je uhapšen isti dan ispred porodične kuće u mjestu Gradac i od tada se nalazi u pritvoru.

 

Nakon što je izjavio da se ne osjeća krivim, Šehić je vraćen u pritvor sarajevskog KPZ-a gdje se nalazi od hapšenja, a odakle će, po svemu sudeći, biti dovođen i na predstojeće suđenje.

 

(Oslobodjenje.ba, DWPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook