ZAVILA SRBIJU U CRNO

Miloševićeva supruga opljačkala je 4 milijarde dolara i odnijela ih sa sobom u Rusiju!

Hronika19.09.14, 15:33h

Miloševićeva supruga opljačkala je 4 milijarde dolara i odnijela ih sa sobom u Rusiju!
Diplomata Dušan Bataković otkrio da mu je ruski ambasador, na pitanje zašto Markovićevu čuva vojska, odgovorio: 'Da ste vi donijeli četiri milijarde dolara, i vas bi čuvala'

 Informacija da je Evropska komisija ukinula uredbu kojom je zamrznuta imovina članovima porodice Slobodana Miloševića nije dotakla udovicu bivšeg predsednika Jugoslavije, jer, kako kaže, imovinu u EU nikada nisu ni imali. Upravo ta tvrdnja podgrijala je priču da je porodica Milošević famozne kiparske milijarde, kojima se nikada do kraja nije ušlo u trag, prebacila  u Rusiju.

 

O tome je nedavno govorio i diplomata Dušan Bataković, koji je otkrio da je Markovićeva u Rusiju unijela čak četiri milijarde dolara. Zato, kako kaže, i ne treba da čudi što je već 11 godina u izbjeglištvu u Moskvi, gde je zaštićena kao „bijeli medved“.

 

Opustošena zemlja

- Miloševićeva žena živi u zaštićenom objektu koji je neka vrsta „ruskog Karađorđeva“, gdje je štiti ruska vojska. Pitao sam jednog ruskog ambasadora kako to da Miru Marković u Moskvi čuva vojska, da ona živi u jednom zaštićenom vekolikom objektu, ne baš kao Karađorđevo, ali povećem, van grada i da je čuva vojska. Sžaljivo me je pogledao i rekao mi: „E, dragi kolega, da ste vi donijeli četiri milijarde dolara u Rusiju, i vas bi čuvala vojska“. Kad podvučete crtu, u pitanju je jedna velika  državna pljačka - ispričao je Bataković.

 

- Srbija je više pokradena nego što su pokradene najkorumpiranije zemlje u Africi. Ako izmjerite količinu novca koja je iznijeta iz ove zemlje, iz ove bogate zemlje, vidjećete da je zapravo u pitanju organizovana pljačka - rekao je on u emisiji „Ćirilica“. Advokat Borivoje Borović ide korak dalje i tvrdi da je porodica Milošević u Rusiju u stvari iznijela 14 milijardi dolara.

 

- Prema tvrdnjama bivše vlasti, oni su, preko svojih kurira, iznijeli prvo na Kipar, pa u Rusiju, 14 milijardi dolara. Oni sad tamo, u Moskvi, žive u svojim feudima, a njihovi kuriri su danas ovde najbogatiji tajkuni - kaže Borović pitajući se zašto više niko ne insistira na izručenju Mire Marković i Marka Miloševića.

 

Markovićeva tokom jučerašnjeg dana nije odgovarala na naše poruke, ali njen blizak saradnik Dragan Hadži Antić za Kurir kaže da nikakve milijarde nisu iznijete u Rusiju.

 

Hadži Antić: Budalaštine

- To su budalaštine. Vi niste normalni. Znate li vi koliko je to uopšte četiri milijarde? Je l‘ vam tu informaciju dao onaj lopov Dinkić? - rekao je on.
Podsjetimo, Markovićeva je napustila Srbiju u februaru 2003. i otišla u Rusiji, gde je dobila status izbjeglice. Kad je srpsko Ministarstvo pravde tražilo njenu ekstradiciju, zahtjev je odbijen uz obrazloženje da tome ne podliježu izbjeglice iako je bila na Interpolovoj potjernici.

 

 

(kurir.info/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook