BOMBA KAO UPOZORENJE

Novi detalji oko jučerašnje eksplozije u Sarajevu: Ko reketari po Grbavici?!

Hronika03.09.14, 16:46h

Novi detalji oko jučerašnje eksplozije u Sarajevu: Ko reketari po Grbavici?!
Kako DEPO Portal saznaje, kafić 'Jesenjin' se već neko vrijeme nalazi na meti lokalnih kabadahija, inače dobro poznatih policiji


Nakon bombe koja je juče bačena na popularni lokalni kafić 'Jesenjin' u sarajevskom naselju Grbavica, DEPO Portal došao je do nekoliko novih detalja vezanih za eksploziju koja je uzmemirila građane, ali i vlasnika i uposlenike objekta koji se našao na meti počinilaca.


Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj u jutarnjim satima, a o incidentu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tućilaštva, te su tokom dana uhapšene dvije osobe.

 

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici II PU su istog dana, oko 10,30 sati lišili slobode F.E., rođen 1990.godine u Priboju i D.B., rođen 1993.godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 295, a u vezi sa članom 323. KZ F BiH (Iznuda u vezi sa izazivanjem opće opasnosti). Nakon završene kriminalističke obrade F.E. i D.B. će dana 03.09.2014. godine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.


Kako DEPO Portal saznaje, kafić 'Jesenjin' se već neko vrijeme nalazi na meti lokalnih kabadahija, inače dobro poznatih policiji, a prvi incident se desio prije par dana kada je iz bašte ovog kafića ukradeno nekoliko suncobrana. Dan prije eksplozije, građani koji su se zatekli u 'Jesenjinu' svjedočili su dolasku Benjamina Delalića (sina Ramiza Delalića Ćele) u kafić, koji se nakon kratkog zadržavanja i razgovora sa konobarima udaljio iz prostora.


Da li je u pitanju reket i klasično ucjenjivanje još jednog sarajevskog ugostitelja, ostaje da razjasne policija i kantonalno tužilaštvo, nakon što je Delalić po ko zna koji put lišen slobode.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook