VIDEO/ Premijer USK izazvao Dodika, Galijaševića i Hadžića

Hamdija Lipovača sazvao vanrednu pres konferenciju, pa se polio hladnom vodom: 'Mile nemoj da me osramotiš!'

Front26.08.14, 15:17h

Hamdija Lipovača sazvao vanrednu pres konferenciju, pa se polio hladnom vodom: 'Mile nemoj da me osramotiš!'
Lipovača je rekao da kao Krajišnik i kao premijer ne smije ne prihvatiti izazov, nakon čega su ga saradnici polili hladnom vodom

 

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača sazvao je za danas vanrednu press konferenciju po završetku 185. sjednice Vlade USK-a, kazavši da se raspravljalo o mnogo bitnih tačaka, o čemu će novinari biti kasnije upoznati.

 

- Ljudima u Mahmić Selu, između ostalog, obećali smo da ćemo dati još 12.000 KM da završe sportski teren. Tamo ima jedan dečko koji se zove Nijaz Mahmić i koji je načelnika Halitovića, mene i još jednoga čovjeka prozvao na podršku Lou Gehrigove bolesti, koja je vrlo prisutna u našem društvu - kazao je premijer Lipovača.

 

Dodao je da kao Krajišnik i kao premijer ne smije ne prihvatiti izazov, nakon čega su ga saradnici polili hladnom vodom.

 

Time je premijer Lipovača prihvatio svjetski fenomen "Ice bucket challenge", a nominirao je načelnika Općine Bihać Emdžada Galijaševića, predsjednika Republike Srspke (RS) Milorada Dodika i ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića.

 

- Tražim da se pored ovoga svi ujedinimo i da pomognemo pacijentima oboljelima od Lou Gehrigove bolesti - poručio je Lipovača.

 

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook