VIDEO/ 'Moj sevdah'

U septembru prvi samostalni album Bože Vreće

Kultura18.08.14, 12:42h

U septembru prvi samostalni album Bože Vreće
Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru

"Moj sevdah" naziv je prvog samostalnog albuma bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće koji je nastao u produkciji Gramofona iz Sarajeva, a čije je objavljivanje planirano za septembar.

 

Album će sadržavati 15 sevdalinki, na njemu će se naći i dvije autorske Vrećine pjesme, a za jednu od njih "Znaš li da se svakog dana molim" urađen je i video zapis tokom snimanja u Mostaru.

 

Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.


Producent je Edin Zubčević a pjesme su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević, dok će mastering biti rađen u studiju Bauer u Ludwigsburgu gdje su masterizirana i ostala izdanja Gramofona.

 

Izdavačka kuća Gramofon je objavila neka od najznačajnijih diskografskih izdanja u protekloj deceniji kada je sevdah u pitanju, počevši od CD-ova Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Zumre - zajedničkog izdanja Amire i Merime Ključo, Damira Imamovića i Halke.

 

Ovim novim izdanjem Gramofon nastavlja postavljati standarde kvalitete diskografske produkcije u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz izdavačke kuće Gramofon.

 

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook