PISMO OGORČENE GRAĐANKE/ INCIDENT U POŠTI NA ILIDŽI

Kad službenica zapjeni: Ništa ja ne moram, hajd' zdravo! Vidiš da šalter ne radi... Bajram je!

Hronika29.07.14, 17:03h

Kad službenica zapjeni: Ništa ja ne moram, hajd' zdravo! Vidiš da šalter ne radi... Bajram je!
Gospođa Lejla B. je sramna slika države u kojoj živimo... Sve dok u ovoj državi bude Lejli o čijem ponašanju se ne govori javno, bolje ne možemo niti očekivati

Bračni par iz Sarajeva našao se u na meti neljubazne službenice MUP-a u JP BH Pošta na Ilidži, a šta je bio razlog incidenta koji je uslijedio pročitajte u njihovom ogorčenom pismu koje su uputili na adresu redakcije DEPO Portala: 

 

Dana 29.07.2014. godine, u 14.50 sati, suprug i ja smo sa četverogodišnjim djetetom došli u prostorije JP BH Pošta na Ilidži – odjel za izdavanje ličnih dokumenata, kako bismo predali potrebnu dokumentaciju za produžavanje putne isprave za našeg sina.


Čekali smo ispred šaltera iza koga nije bilo nikoga desetak minuta, prije nego sam se obratila gospođi pored i pitala je da li možemo kod nje predati dokumentaciju za putnu ispravu.


Gospođa Lejla B.(identitet poznat redakciji DEPO Portala), nisam dobro čula, a ista je sakrila ime na akreditaciji i pritom odbijala da se identifikuje, se okrenula i neljubazno mi odgovorila da danas ne možemo predati dokumentaciju. Na moje pitanje 'zašto?', odgovorila je: 'Kolega ne radi, Bajram je.'


Okrenem se suprugu i kazem: 'Čuj, Bajram je, pa i nama je'. A, ona na to drsko kaže:


- Doviđenja i prijatno, te nam počne mahati rukama ispred lica.


Upitam: 'Molim?'. Kaže: 'Do viđenja, ne radi, ne možeš predati, hajd' zdravo!'


Obzirom da smo samo upitali za informaciju zašto šalter ne radi, a dobili smo krajnju neljubaznost, mahanje rukama, obraćanje sa 'ti', upitali smo gospođu da nam kaže kako se zove, na što je ona povisila ton i počela salvu: 'ne moram ja ništa, neću ja ništa, hajde idi, do viđenja, izađite' i sl. A pritom je sakrila identifikacioni dokument, i na izričito traženje, odbijala da ga nam pokaže.


Krajnje zbunjeni, ali na žalost, ne iznenađeni reakcijom, tražili smo joj da zove pretpostavljenog, što je ona odbijala.


Ipak, pojavio se gospodin po imenu Haris M. (identitet poznat redakciji, bio je svjedok cijele situacije), predstavio se kao koordinator za izdavanje ličnih dokumenata, i nerado nam rekao da se gospođa zove Lejla B., te da je trebalo da nam samo objasni da šalter ne radi i zašto ne radi, ali ne na ovakav način.


Da krenemo redom, suprug i ja slavimo Bajram, uredno smo danas bili na poslu, jer Bajram je vjerski praznik i iskoristili smo dan plaćenog odsustva. Jedan dan. I jučer je radni dan trebao biti u ovoj državi. Ili nije?


- Zašto je danas bilo onemogućeno predavanje dokumentacije za izdavanje ličnih dokumenata na području općine Ilidža? Zato što službenik slavi Bajram!?

- Zašto nigdje nije bilo napisano obavještenje da šalter tog dana neće raditi?

- Šta je uloga gospođe Lejle B.? Je li šalter iza kojega ona sjedi njeno privatno vlasništvo, pa da mi govori: 'Makni se odatle. Skloni se.'
 
- Ko ju plaća? Ko će odgovarati za takvo ponašanje?

- Dokle misle silne Lejle da je dozvoljeno tako se ponašati?


Gospođa Lejla B. je sramna slika države u kojoj živimo i u kojoj doći sa djetetom da bi se podnio zahtjev za izdavanje putne isprave, automatski znači i rizik da će dijete doživjeti traumu prisustvujući tegobnoj situaciji u kojoj na njegove roditelje neko viče samo zato što su pitali zašto šalter ne radi.


Suprug i ja ćemo podnijeti prijavu protiv pomenute gospođe, javnost neće biti iznenađena ovakvim ponašanjem, ali neka se zna. Sve dok u ovoj državi bude Lejli o čijem ponašanju se ne govori javno, bolje ne možemo niti očekivati.


Zarad nekih boljih vremena koja bi trebalo da dožive moji sinovi, ja danas dižem glas protiv neodgojenih, neljubaznih, preplaćenih javnih službenika.

 

Azra B
(ime i prezime poznati redakciji)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook