BPS - SEFER HALILOVIĆ OSUĐUJE IZJAVE PREDSJEDNIKA RS-A

I Dodik i većina bošnjačkih političara su najobičnije kukavice!

Front12.07.14, 20:15h

I Dodik i većina bošnjačkih političara su najobičnije kukavice!
BPS-Sefer Halilović oštro je danas osudio izjave Milorada Dodika kojima odobrava ubijanje civila i djece u Palestini te na isti način priziva sličan scenarij za Bošnjake u BiH, dok istovremeno negira genocid i slavi ratne zločince koji su počinili strašne zločine nad nesrpskim stanovništvom u BiH.

 


Iz ove stranke napominju da su po izvještajima Ujedinjenih nacija gotovo dvije trećine ubijenih Palestinaca civili, među njima i djeca, "dok se u toj zemlji bestijalno ruše džamije i vrši mučenje Palestinaca koji u 21. vijeku žive na najmizerniji način, u getu koji podsjeća na Aušvic".


- Biti na strani onih koji ubijaju civile, djecu i ruše vjerske objekte znači biti najobičnija ljudska i civilizacijska kukavica - ocjenjuju u ovoj stranci.


BPS-Sefer Halilović također najoštrije osuđuje šutnju i kukavičluk bošnjačkih političkih predstavnika i predsjednika stranka koji radi čuvanja fotelja i stranačkih koalicija s Dodikom, sadašnjih ili budućih planiranih, šute na ovakvo Dodikovo ponižavanje države BiH i Bošnjaka te svih pripadnika islamske vjere, navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook