TV PREMIJERE/"NACIONALNA KLASA" NA CTV I DEPO TV

Zašto je 'Ćiro iz Banovića' zanimljiviji strancima nego našim ljudima?!?

Mediji06.07.14, 18:38h

Zašto je 'Ćiro iz Banovića' zanimljiviji strancima nego našim ljudima?!?
U ponedeljak uveče, u 20h, starta sa emitiranjem TV serijal nove generacije „Nacionalna klasa“ u kojem će se naći zanimljive i uzbudljive dokumentarne priče o ljudima i događajima iz BiH. Serijal će se premijerno emitirati u programu Cinema TV ali istovremeno i na DEPO TV

Dokumentarni tv serijal „Nacionalna klasa“ je novi projekat DEPO TV u suradnji sa kablovskom filmskom televizijom CTV i bavit će životom ljudi u BiH i regionu. Prva epizoda  serijala „Stari Ćiro – novi početak“ emitirat će se u ponedeljak, 07.jula, u 20h na programu CTV, a od tog trenutka će i gledaoci DEPO TV (www.depo.ba/depo-tv) moći gledati ovaj serijal. Epizoda je posvećena promociji turističkog voza – „Ćire u Banovićima".  Turistički radnici iz ovog grada ali i zaljubljenici u starinski željeznički saobraćaj govore o  starim vremenima ali i mogućnostima koja danas nude putovanja vozom u stilu starih „ćira“. Pogledajte prvu epizodu na DEPO TV.


U narednim epizodama „Nacionalne klase“ možete gledati priče o Husi Smajiću iz Bugojna, koji pravi katoličku crkvu na svome imanju, „Sarajevskom atentatu“, kao i uzbudljivu priču o akademiku Slavi Kukiću, nakon  incidenta u kojem je brutalno pretučen od strane ekstremiste iz Mostara.

 

Ovaj projekat realizira mala ekipa u sastavu: snimatelj Amer Beganović,novinar/urednik Jasenko Korjenić  i kreativni producent serijala Jasmin Duraković. Producent projekata je DEPO PRODUCTION.

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook